Віфлеємський вогонь доставили в Запоріжжя з Австрії

l0H4TaA6564Запорізька скаутська організація України «Пласт» отримала можливість привезти Віфлеємський вогонь з Києва до рідного міста у п’ятницю, 18 грудня. Урочиста церемонія передачі вогню відбулась уже вп’яте.

Віфлеємський вогонь щорічно запалюється на місці народження Ісуса Христа та перевозиться до Європи, де його передають іншим країнам. Цього разу австрійські скаути відвідали Адміністрацію президента України та передали Петру Порошенко вогонь миру. Запорізький гурток «Пласт» привіз вогонь до міста із Софіївського Собору.

«Ми обережно везли його і доставили сьогодні до Запоріжжя, зараз ми вже передали вогонь всій громаді, всім нашим парафіям», – повідомив представник національної скаутської організації «Пласт» у Запоріжжі Зіновій Березовський.

Поза межами церкви вогонь роздавали біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації. До події долучились християни міста. Віфлеємський вогонь є символом надії, любові до людей, солідарності із тими, хто знаходиться далеко.

«Ця акція називається «Від серця до серця», тому що кожна людина, яка передає вогонь  із рук в руки – це носій тепла, доброти, великого світла», – розповів Зіновій Березовський.

Автор: Марія Стрельцова