джерело ілюстрації
Після святкування Геловіну у багатьох ще залишився дух свята та звичайно його атрибут – гарбуз.
З цього гарбуза можна зробити собі смачний десерт, щоб весняний настрій та приємний аромат гарбуза заповнював вашу кухню.
Пропоную вам приготувати смачні гарбузові кекси та до них ароматний гарбузовий смузі
Щоб приготувати гарбузові кекси нам знадобляться такі інгредієнти:
м’якоть гарбуза – 500 г
вершкове масло – 50 г
яйце – 1 шт.
цукор – ¼ склянки
мед – 2 ст.л.
сода – ⅓ ч.л.
борошно – ¾ склянки
родзинки – 100 г
горіхи – 100 г
Спосіб приготування:
- миємо гарбуз та натираємо його на крупній тертці;
- до гарбуза додаємо вершкове масло кімнатної температури, яйце, цукор та мед. Усе ретельно перемішуємо. За бажанням можете додати 100 грам родзинок чи горіхів;
- просіюємо борошно та додайте соду, замішайте тісно, воно має бути густим;
- підготуйте формочки для кексів та змастіть їх маслом, трішки посипте борошном та викладіть тісто у форму;
- випікайте у розігрітій духовці на 200 градусів, 17-20 хвилин;
- викладіть на тарілку та насолоджуйтесь смачними кексами.
Для рецепту гарбузового смузі нам знадобиться:
1/3 чашки гарбузового пюре;
1/2 чашки молока;
1 ст. ложка меду;
1 чашка кубиків льоду;
трохи тертого мускатного горіха.
Приготування: Пюре з відвареного гарбуза, молоко, мед, лід і дрібку тертого мускатного горіха помістити в чашу блендера. Збити всі інгредієнти до утворення однорідної маси, перелити у стакан і подавати до столу.
підготувала: Катерина Вершиніна