Гарбузовий десерт – швидко та смачно

джерело ілюстрації

Після святкування Геловіну у багатьох ще залишився дух свята та звичайно його атрибут – гарбуз.

З цього гарбуза можна зробити собі смачний десерт, щоб весняний настрій та приємний аромат гарбуза заповнював вашу кухню.

Пропоную вам приготувати смачні гарбузові кекси та до них ароматний гарбузовий смузі

Рецепт:

Щоб приготувати гарбузові кекси нам знадобляться такі інгредієнти:

м’якоть гарбуза – 500 г

вершкове масло – 50 г

яйце – 1 шт.

цукор – ¼ склянки

мед – 2 ст.л.

сода – ⅓ ч.л.

борошно – ¾ склянки

родзинки – 100 г

горіхи – 100 г

Спосіб приготування:

  1. миємо гарбуз та натираємо його на крупній тертці;
  2. до гарбуза додаємо вершкове масло кімнатної температури, яйце, цукор та мед. Усе ретельно перемішуємо. За бажанням можете додати 100 грам родзинок чи горіхів;
  3. просіюємо борошно та додайте соду, замішайте тісно, воно має бути густим;
  4. підготуйте формочки для кексів та змастіть їх маслом, трішки посипте борошном та викладіть тісто у форму;
  5. випікайте у розігрітій духовці на 200 градусів, 17-20 хвилин;
  6. викладіть на тарілку та насолоджуйтесь смачними кексами.

Для рецепту гарбузового смузі нам знадобиться:

1/3 чашки гарбузового пюре;

1/2 чашки молока;

1 ст. ложка меду;

1 чашка кубиків льоду;

трохи тертого мускатного горіха.

Приготування: Пюре з відвареного гарбуза, молоко, мед, лід і дрібку тертого мускатного горіха помістити в чашу блендера. Збити всі інгредієнти до утворення однорідної маси, перелити у стакан і подавати до столу.

підготувала: Катерина Вершиніна