Студенти-журналісти ознайомилися з сервісами для створення інфографіки

Майстер-клас, присвячений вивченню інструментів візуалізації та інфографіки, пройшов 17 жовтня на факультеті журналістики Запорізького нацуніверситету. Тренером виступила постійний автор «Телекритики», викладач Наталія Виговська.

Це перший із шести запланованих майстер-класів, що відбудуться в межах проекту «Створення мультимедійної лабораторії для отримання навичок роботи з використання мультимедійних інструментів журналістами-початківцями» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» на базі порталу «Пороги».

Цього разу студенти вивчали безкоштовні загальнодоступні сервіси для створення мультимедійної інфографіки, зокрема, Dipity (сервіс для створення тайм-лайнів), Chartgo (дозволяє працювати з кількома типами графіків), Infogr.am та з десяток інших.

«Тренінг меня дуже сподобався. Інформація, якою з нами поділилася Наталія Анатоліївна, була дуже корисною. Нарешті інфографіка перестала бути для мене темним лісом! Коли розумієш, що сам здатний створити інтерактивний графік або таймлайн, одразу з’являється бажання писати й писати!», – поділилася учасниця майстер-классу Яна Брензей.

Студенти уважно вивчають сервіси для створення інфорграфіки

Нагадаємо, 13 жовтня медіа тренер з нових медіа Микола Костинян вже провів тренінг, що стосувався використання соцмереж для просування контенту та особливостей написання інтернет-текстів.

Фото: Дмитро Король

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова