Запорізькі студенти навчаться працювати з базами даних і сервісами Google

На базі студентського незалежного інформаційного порталу Запоріжжя «Пороги» 22 грудня відбудуться майстер-класи, присвячені роботі з базами даних і сервісами «Google». Заходи проводить ГО «Спілка молодих незалежних журналістів» за підтримки програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду «Відродження».

Майстер-клас із роботи з базами даних відбудеться з 9:00 до 14:00, а з роботи з сервісами «Google» – з 14:30 до 19:00.

Під час першого заходу молоді журналісти та студенти навчаться ефективно працювати з різними типами баз даних, ознайомляться з поняттям «журналістика даних» та інструментами візуалізації великих масивів даних. Вони отримають нагоду скласти реєстр баз даних, корисних для створення майбутніх матеріалів, попрацювати з інформаційними онлайн-ресурсами та створити власне тематичне досьє на основі онлайнових джерел інформації.

Учасники матимуть змогу ознайомитися з особливостями роботи державних баз даних, особливостями доступу до інформації про тендерні закупівлі, реєстри підприємств, ЗМІ, а також до суспільно важливих статистичних даних.

Під час другого заходу учасники ознайомляться з перевагами сервісів Google (Google Drive, Google Maps, Google Calendar, Google Translate, Google Picasa Web, Google Video, Google Finance, Google Public Data Explorer та інші).

Обидва майстер-класи проводить Наталія Виговська.

Фото: contenton.ru

 

Матеріал створено в межах проекту «Cтворення мультимедійної лабораторії для отримання навичок роботи з мультимедійними інструментами журналістами-початківцями» в рамках програми «Засоби масової інформації» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги