Журналісти-початківці навчаться створювати гіпер-карти з масивами даних

На базі студентського незалежного інформаційного порталу Запоріжжя «Пороги» за підтримки програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду «Відродження»  28 березня відбудеться тренінг з використання таймлайнів, інфографіки та карт для нанесення великих масивів даних. Тренер – старший радник із питань медіа Internews Network Україна Олег Хоменок.

Під час тренінгу учасники отримають відповіді на наступні запитання щодо створення інтерактивних таймлайнів та хроніки подій: які дані можна візуалізувати за допомогою онлайн сервісів, у якому форматі має бути попередньо зібрана інформація, а також одержать знання щодо онлайн сервісів для створення таймлайнів і хронік.

Крім того, журналісти-початківці навчаться наносити на карти масиви даних за допомогою Google Fusion Tables та BatchGeo. Крім того, визначаться з тим, якою мусить бути розмітка інтернет-публікації, тобто як писати для інтернету і як потім якісно оформити свою публікацію.

Тренінг проходитиме  з 10.00 до 18.00.

Фото: http://samlib.ru/m/most_g_f/027_maps.shtml

 

Матеріал створено в межах проекту «Cтворення мультимедійної лабораторії для отримання навичок роботи з мультимедійними інструментами журналістами-початківцями» в рамках програми «Засоби масової інформації» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги