Миколаївський живописець Олег Колбанов відкрив свою першу виставку в Запоріжжі

У Запорізькій галереї сучасного мистецтва «Lenin» 21 березня відкрилася виставка Олега Колбанова під назвою «Живопис». Художник вже 30 років працює пензлем. Живописом займається  з дитинства. З 1991 року демонструє свої картини на виставках у рідному Миколаєві.

Виставку в Запоріжжі автор презентує вперше. До нашого міста він приїхав зі своєю дружиною Оленою Колбановою. Вони – творча родина, адже обидва займаються живописом. Його полотна вражають яскравою палітрою фарб: жовтий, червоний, фіолетовий – всі мають рівні права. «Це не історії, розказані за допомогою фарб, це історії про самі фарби. Вони тут головні», – зауважив автор.

Колір – це саме те, за допомогою чого художник виявляє почуття та емоції в своїх роботах. Кожна картина радує погляд глядача, а назва спонукає ще більше проникнутися її сенсом, наприклад, «Фігура», «Дві собаки», «Перехрестя», «8 фігур», «Яблуко» тощо.

Арт-менеджер галереї сучасного мистецтва Наталія Лобач зауважила: «Це дуже гарні картини. Це щирий пошук та експеримент знайти себе в фарбі й вдосконалитися через колір».

Сам же художник зазначає: «Живопис для мене – це окрема безкінечність, живий світ. Назва картини чи виставки – етика з іншої безкінечності».

Виставка триватиме до 21 квітня.

Матеріал створено в межах проекту «Cтворення мультимедійної лабораторії для отримання навичок роботи з мультимедійними інструментами журналістами-початківцями» в рамках програми «Засоби масової інформації» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Доля
Фотоальбом