У Запоріжжі пройшов «Олександрівський бал»

qWWejuTtLM0«Олександрівський бал», присвячений Дню православної молоді, пройшов 15-го лютого в Палаці культури ім.Т.Г.Шевченка. Організатором свята стала Запорізька Єпархія Української православної церкви.

Захід зібрав велику кількість студентів та учнів загальноосвітніх та недільних шкіл. Атмосфера захоплювала своєю реалістичністю: дами були вбранні у вишукані вечірні сукні, джентльмени – в класичні костюми. Інтер’єр  палацу в стилі бароко та класична музика, доповнювали картину, і ти ніби знаходився на балу ХIХ століття.

Програма розпочалась з промови архієпископа Запорізького та Мелітопольского Луки, який звернувся до молоді: «Дорогие мои,сейчас много говорят о патриотизме.Патриотизм,котрому учит нас церковь, – и есть проявление любви, ко всем тем, кто тебя окружает, той земле, по которой мы ходим.  Дай Бог, чтобы и сегодняшнее наше мероприятие, тоже сталопатриотическим, потому что оно учит любить. Мне бы хотелось пожелать вам всем радости, и ни в коем случае не забывать, что вы – наше будуще»

Протягом майже усього вечора молоді люди кружляли у вихорі танцю. Один з хореографів – Віктор Косенко, поділився з «Порогами», що всього за чотири заняття, хлопці та дівчата навчились танцювати вальс, мазурку та полонез. Для гостей, які хотіли приєднатись до вальсу, проводився майтер-класс з вивчення основних елементів бальних танців.

Анна Тіящук, лауреат українських та міжнародних фестивалів авторської пісні, дарувала свій спів, виконуючи романси на вірші Ліни Костенко.

В холі палацу працювало  ретро-фотоательє, до якого ввесь час стояла велика черга. І це було зрозуміло, адже кожен з гостей хотів собі на згадку  фотографію, яка відображала б стиль класичного балу.

Також, була можливість пригоститись кулінарією, яку зробили самі вихованці недільних шкіл. Випічка була настільки смачною, що до кінця вечора нічого не залишилося.

Завдяки таким заходам є можливість відпочити від буденних спав і поринути в атмосферу танцю, красоти та добра.

Автор: Дарина Применко