Ліга Європи : «Динамо» зіграли з «Фіорентиною» в нічию

a43lNWSN9n0Матч «Динамо» – «Фіорентина» відбувся 16 квітня в Києві на НСК «Олімпійський» в рамках першого матчу 1/4 фіналу Ліги Європи. «Динамо» (Київ) на стадії Ліги Європи ще не зустрічалися з таким сильним суперником, адже «Фіорентина» вважається одним з лідерів чемпіонату Італії. До речі, зараз вони знаходяться на 5 місці в турнірній таблиці.

Від початку гра відбувалася за сценарієм італійців. Вони контролювали м’яч і створювали напругу біля штрафного майданчика киян. Найбільше киянам попсував нерви півзахисник «Фіорентини» Мохамеда Салаха, який створював найбільш вигідні моменти для італійців. Тим часом лівий захисник «Динамо» Віторіну Антунеш отримав травму. Його замінив Домагоя Віду.

За перші 20 хвилин «Фіорентина» двічі штурмовала ворота «Динамо», але обидва рази невдало. Спочатку  Маріо Гомес не влучив навіть в площину воріт, а потім удар Мохамеда Салаха відбив Олександр Шовковський.

«Динамо» майже увесь перший тайм атакували «Фіорентину» досить в’яло, допоки на 36 хвилині Джермейн Ленс не пробив з лівого флангу. М’яч рикошетом влучив в захисника  «Фіорентини» і, змінивши траєкторію, залетів за спину Нету – 1-0.

Однак після цього українці розслабилися і, схоже, догравали з думками про перерву.

Після перерви «Динамо» розпочало агресивну гру та створили декілька небезпечних моментів. Сергій Рибалка поцілив у ворота суперника трохи вище, ніж треба. Також Сергій Сідорчук мав можливість вдарити з небезпечної відстані, але він вирішив продовжити атаку на партнера через пас – це була його помилка. Після цього італійці знову взяли м’яч під свій контроль, і Динамівцям  навіть в контратаки було важко тікати.

Сергій Ребров у другому таймі зробив дві заміни на підсилення атаки. Спочатку вийшов Юнес Беланда замість Сергія Сідорчука , а потім і Євген Чумак замість Віталія Буяльського. Але не можна сказати, що ці заміні покращили атаки Динамо.

Що не скажеш про заміни суперника, зокрема, спрацювала заміна Маріо Гомеса на Куму Бабакара. Саме сенегалець після подачі Матіаса Фернандеса ударом через себе пробив точно в ворота. Шовковський явно не очікував такого розвитку подій і був безсилий, але тут треба звернути увагу на Данило Сілву, який не надто переконливо боровся з нападником флорентійців.

Так матч завершився з рахунком 1:1. Але нічия дарує нам надії на матч в Італії. Шанс є, і за цей шанс необхідно боротися до кінця не лише за  престиж клубу, але і за всю Україну.

ДИНАМО  ФІОРЕНТИНА  — 1:1 (1:0)
Гол
и: Ленс (35) — Бабакар (90+2)

Жовті картки : Драговіч (44), Сідорчук (65), Хачеріді (69), Ленс (71) — Гомес (45+1), Алонсо (66), Хоакін (67).

«Динамо»: 1.Шовковский (К), 2.Сілва, 5.Антунеш (24.Віда, 24), 6.Драговіч, 7.Ленс, 10.Ярмоленко, 16.Сідорчук (90.Беланда, 68), 17.Рибалка, 29.Буяльский (28.Чумак, 80), 34.Хачеріді, 91.Теодорчік.
Запасні: 23.Рибка, 20.Гусєв, 22.Кравєц, 85.Мбокані.

«Фиорентина»: 1.Нето, 2.Гонсало Родрігес (К), 15.Савіч, 28.Алонсо, 40.Томовіч, 5.Бадель, 14.Фернандес, 17.Хоакін (6.Варгас, 68), 20.Борха Валеро (10.Аквілані, 83), 33.Гомес (30.Бабакар, 77), 74.Салах.
Запасні: 4.Річардс, 23.Паскуаль, 72.Ілічіч.

 Автор: Олексій Малиш

Фото: 1927.kiev.ua