Запорізька художниця Катерина Тимофеєнко закликала «Бачити та відчувати»

rc2ZaVe4a-wВиставка живопису запорізької художниці Катерини Тимофеєнко «Бачити та відчувати» відкрилася 27 травня в галереї «ArtL». Коли дивишся на роботи Катерини, написані олією в жанрі портрету, пейзажу чи натюрморту, розумієш, що вона дійсно перейнялася кожним  образом.

Кожна картина має свій характер, немов живі, з полотен на тебе дивляться усміхнені дитячі обличчя, а квіти ось-ось наповнять повітря своїми пахощами. Так художниця обрала для себе стиль реалізму та експресіонізму.

На портретах Катерини здебільшого змальовані саме діти. Авторка пояснює це тим, що дітей малювати цікавіше.

«Дітлахи – це така безпосередність, відкритість та різноманітність справжніх емоцій, що хочеться їх закарбувати та відобразити», – розповіла Катерина Тимофеєнко.

Проте родзинка виставки полягає у тому, що художниця зобразила дітей різних країн та національностей, таких, наприклад, як Африка та Корея.

У натюрмортах Катерина демонструє весняну красу, стиглі овочі та фрукти, які на її думку не можуть не зачаровувати своїм натяком на пробудження природи, адже все квітне, оживає та стигне.

«Пороги» поцікавилися у художниці, чи є в неї улюблена робота із представлених.

«Люблених робіт  немає, хоча я дуже трепетно ставлюся до запорізьких та київських пейзажів. Кожен з них асоціюється з певними спогадами, почуттями та відповідним часом у моєму житті. Коли дивишся на них, то знову переповнюють ті відчуття, які там пережиті», – поділилася Катерина.

Написання кожної роботи – це справа кропітка і займає чимало часу, проте рекордним став пейзаж, який художниця намалювала за два дні. Сьогодні до Катерини звертаються із замовленнями, тож улюблене хобі не лише тішить око самій авторці, але й приносить прибуток.

Молодим початківцям у цьому мистецтві Катерина Тимофеєнко бажає натхнення: «Якщо це людині подобається, якщо це приносить задоволення, то в жодному разі не можна полишати улюблену справу, які б не були обставини».

Сама ж Катерина є студенткою математичного факультету в Києві, проте технічний склад розуму не заважає їй бути талановитою художницею та представляти вже другу після Києву виставку свого мистецтва.

Автор: Вікторія Кучеренко

Фото: Марина Демьяненко