До Запорізького краєзнавчого музею передали бойовий прапор з АТО

4Bh49IZFlyQБійці АТО передали до фонду Запорізького обласного краєзнавчого музею бойовий прапор, що побував у багатьох «гарячих точках» на Сході країни. Разом з бійцями 5-ої механізованої роти 2-го механізованого батальйону 93-ої окремої механізованої бригади цей талісман пройшов Піски, Водяне, Авдіївку. На стязі спеціально лишили бруд землі, охопленої війною. На світлу пам’ять солдати залишили на ньому свої автографи.

Старшина Сергій Кирик з гордістю передав реліквію з рук у руки директорові музею Михайлу Мордовському. Тим часом заступник облвоєнкому полковник Михайло Логвинов підкреслив важливість цього заходу саме напередодні Дня Соборності України.

«Бійці, які захищають територію України, це взірці мужності і героїзму», – зазначив він.

Потім разом із ветеранами Великої Вітчизняної війни та війни в Афганістані, ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, які завітали на свято, полковник Логвинов вручив десяти демобілізованим військовослужбовцям посвідчення учасників бойових дій.

«Перед нами стоять люди різної вікової категорії, але це бійці, які вже закінчили службу і гідні отримати посвідчення учасників бойових дії», – сказав Михайло Логвинов.

Ветерани також подякували бійцям та закликами їх були взірцем для підростаючої молоді.

Автор: Лілія Стативко