Збірна  України зіграла внічию з Ісландією

У першому матчі відбірного етапу до Чемпіонату Світу 2018 українці розписали мирову з ісландцями.

Тренерський штаб під керівництвом Андрія Шевченко здивував вболівальників насамперед кадровими рішеннями. Побачити Віктора Коваленка на позиції «фальшивої» дев’ятки не очікував ніхто. Також дебютував у  складі збірної Едуард Соболь, він розташувався на позиції лівого захисника.

Україна активніше розпочала поєдинок, але першими відзначились саме ісландці, Фінбогассон скористався провалом у центрі захисту і з другої спроби переграв Андрія П’ятова. Після пропущеного м’яча господарі великими силами пішли уперед але реальної загрози володінням Хальдоурссона створити не змогли. На допомогу прийшли нестандартні рішення, Ярослав Ракицький метрів з 30-ти потужно пробив під поперечину, а Ярмоленко вдало зігравши на добиванні зрівняв рахунок у матчі.

На другий господарі виходили з наміром вирвати 3 заповітні пункти. Атака за атакою навалювались на ворота ісландської збірної але замкнути простріли крайніх захисників партнери по команді були не в змозі. Так відбувалося аж до 82-ої хвилини, господарі провели неперевершену атаку правим флангом і Богдана Бутка «завалили» в карному майданчику, арбітр без роздумів призначив пенальті. До точки підійшов новачок «Шальке» Євген Коноплянка. Українець проводив блідий поєдинок і в найвідповідальніший момент пробив в поперечину. Україна намагалася із останніх сил іти в атаку але зиску це не принесло.

Підопічні Андрія Шевченко стартували у відборі з домашньої нічиєї.

Автор: Станіслав Давиденко

Фото: football.ua