ПЕРСПЕКТИ?ВА жовтня

Відвідати перший BarCamp в Києві, відчути дух волонтерства в Болгарії, а потім поїхати до Канади. щоб стати справжнім  антрополог. Все це і навіть більше можна встигнути за жовтень.

Експерти та експертки розкажуть усе важливе, що стосується тем сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Медіаекспертка попрацює над відпрацюванням навичок роботи з матеріалами на тему ЛГБТ. Ви дізнаєтесь про СОГІ і чому геї не хочуть стати жінками, а лесбійки не мріють змінити стать на чоловічу; як проявляється гомофобія у повсякденному житті та у ЗМІ; яку коректну лексику треба використовувати; як писати про «КиївПрайд» та не називати його гей-парадом.

Умови: участь у тренінгу безкоштовна. Організатори відшкодовують витрати на проживання, харчування, проїзд учасників та учасниць проекту. Тренінг проходитиме повних три дні.

Коли, де: з 26 по 28 жовтня 2018 року в м. Запоріжжя

Дедлайн: щоб взяти участь заповніть аплікаційну форму: https://goo.gl/forms/OA2G5yst0Rzb6UzE2

Протягом двох днів медіа-школи учасники обговорюватимуть освітню й медичну реформи, а також освоять нові методи написання матеріалів. До участі запрошуються всі, кого цікавить тематика школи. За результатами конкурсу кожен відібраний учасник отримає підтвердження участі на електронну пошту не пізніше ніж 2 жовтня.

Умови: участь у школі безкоштовна. Організатори відшкодовують вартість трансферу до місця проведення школи.

Коли, де: з 5 по 6 жовтня у Вінниці

Дедлайн: 1 жовтня

5-7 жовтня в Києві пройде перший BarCamp – триденна конференція для соціально активних людей з України, Молдови й Грузії. Один з організаторів BarCamp – засновник руху в Берліні. До участі запрошуються учасники від 20 до 35 років з Грузії, України й Молдови, які працюють у сфері технологій, стартапів, кіномистецтва, громадянського суспільства й політики. Потрібно володіти англійською мовою.

Умови: участь безкоштовна, передбачена обмежена кількість тревел-грантів

Коли, де: 5-7 жовтня, Київ

Дедлайн: якомога швидше

Media Manager Academy – це тримодульна програма, заснована на принципах MBA, що передбачає набуття базових ділових навичок для розробки стійких бізнес-моделей і досягнення фінансової стабільності медіа. Модульний формат передбачає тренінгові сесії з п’ятниці по неділю, візити до провідних медіа, менторство й підтримку в розробці власної сталої бізнес-моделі. До участі запрошуються регіональні редактори й CEO.

Умови: організатори забезпечують пересування, проживання й харчування учасників

Коли, де: навчальні сесії відбуватимуться в Києві 26-28 жовтня, 7-9 грудня, 25-27 січня

Дедлайн: 1 жовтня

Презентацію проводить старший радник центру EducationUSA в Києві, який адмініструється Американськими радами з міжнародної освіти, випускниця програми обміну імені Вільяма Фулбрайта Єлизавета Щепетильникова.

Умови: безкоштовно

Коли, де: 2 жовтня о 15:00 Київський Університет імені Бориса Грінченка

Міжнародний проект, що вже п’ятий рік реалізовується в Україні.

Коли: 6 жовтня о 12:00

Умови: безкоштовно

Учасники заходу зможуть отримати теоретичні та практичні знання щодо сучасних інформаційних викликів, а також поспілкуватися з провідними фахівцями в галузі медіакомунікацій, розглянути практичні кейси антикризової комунікації, роботи зі ЗМІ та найбільш популярними соціальними мережами.

Коли, де: 5-6 жовтня Національний університет ім. В.Н.Каразіна (площа Свободи, 4)

Умови: безкоштовно

glenn-carstens-peters-203007-unsplash

 

Організація «Пангея Ультіма» шукає 2 учасників на ЄВС-проект у Болгарії в соціальній сфері. Резюме й мотиваційний лист англійською мовою надсилай на [email protected]

Умови: Erasmus+ покриває всі витрати (проживання, стипендію, транспортні витрати й страхування на весь період проекту, візову підтримку та спеціалізовані тренінги, вивчення мови)

Коли, де: на період з 1 грудня 2018 по 31 травня 2019 і з 1 червня 2019 по 30 листопада 2019, Благоєвград, Болгарія

Дедлайн: 30 вересня

Фонд Веннера-Ґрена щорічно надає гранти на проведення досліджень для вчених, що працюють у сфері антропології. Тривалість роботи над проектом, метод дослідження й місце його проведення не обмежені. Для участі потрібно заповнити онлайн-заявку англійською мовою і вказати загальну інформацію про себе й проект, фінансовий план, бібліографію. Детальніше щодо програми – на сайті Фонду Веннера-Ґрена.

Умови: кандидати отримають до 20 000 $ на реалізацію проекту й покриття витрат

Коли, де: необмежений період часу, будь-яка країна

Дедлайн: документи приймаються двічі на рік – до 1 травня та 1 листопада. Результати будуть відомі після шести місяців по закінченні крайнього терміну подання заявок.

Лектор – Анна Кухарук – засновниця освітнього проекту BerlinGO, експерт безкоштовної освіти в Німеччині та консультант абітурієнтів.

Коли, де: 4 жовтня о 18:00 Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2А)

Умови: безкоштовно

Програма Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом, підтримує розвиток професіоналів із сектора культури й креативних індустрій України і сприяє їхній співпраці з партнерами в ЄС. Апліканти можуть подати заявку на навчальні поїздки, стажування, резиденції, програми професійного розвитку або зустрічі з партнерами в країнах ЄС і навпаки, тобто на поїздки з ЄС до України. Тривалість поїздок становить від одного до чотирьох тижнів. Максимальна сума гранту на міжнародну мобільність становить 2 250 € для візитів тривалістю до двох тижнів і 4 000 € для візитів від двох до чотирьох тижнів.

За додатковою інформацією та іншими питаннями звертайтеся до менеджераз комунікацій Британської ради в Україні Єлени Самбрус: [email protected]

Умови: фінансова підтримка на міжнародну мобільність – 2 250 € для візитів тривалістю до двох тижнів і 4 000 € для візитів від двох до чотирьох тижнів
Коли, де: різниться

Дедлайн: 4 жовтня

Лозаннський університет пропонує іноземним студентам грант для навчання на магістратурі університету. Грант надається на конкурсній основі. Університет пропонує 10 грантів. Кандидати повинні заповнити реєстраційну форму UNIL Master’s Grant і подати її на розгляд до UNIL’s Social Affairs and Student Mobility Service (SASME).

Умови: грант в обсязі 1 600 швейцарських франків виплачується з 15 вересня по 15 липня впродовж програми навчання, адміністративний внесок для учасників – 200 швейцарських франків

Коли, де: Лозанна, Швейцарія, навчальний рік з 15 вересня по 15 липня

Дедлайн: 1 листопада

Глобальний молодіжний форум у Парижі запрошує студентів, соціальних підприємців і молодих професіоналів до участі. Програма передбачає інтерактивні лекції і майстер-класи від гостей світового рівня, знайомство з однодумцями з усього світу, професійні зв’язки у сфері бізнесу, підприємництва, фінансів, науки й технологій.

Умови: покриття частини витрат на програму, вартості харчування, кімнати в готелі (2 учасники) від Youth Time International Movement. Вартість участі – 300 €.

Коли, де: 2-6 грудня, Париж, Франція

Дедлайн: 30 вересня

Працюєш над дисертацією, але не маєш можливості провести первинні дослідження? The Beinecke Library пропонує студентам всі необхідні ресурси для написання роботи, у Єльському університеті. У програмі можуть брати участь студенти аспірантури або докторантури, які закінчили навчання, склали кваліфікаційні іспити й готові проводити дослідження для захисту дисертації.

Умови: організатори покривають транспортні витрати до Нью-Гейвена й назад, а також виплачують щомісячну стипендію в обсязі 3 000 $ на проживання й харчування

Коли, де: 1 червня – 31 серпня 2019, Нью-Гейвен, США

Дедлайн: 1 листопада

Canadian University Dubai пропонує стипендії іноземним студентам. Грант можна отримати для навчання на будь-якій програмі університету. Заявка подається в онлайн.

Коли, де: весняний семестр 2018/2019, Дубай, ОАЕ

Дедлайн: 8 жовтня

Про особливості вступу і навчання в Нідерландах розповідатиме Христина Несен, провідний спеціаліст Karandash з освіти в Європі.

Умови: безкоштовно

Коли, де: 4 жовтня о 19:00

Давно мрієш про навчання за кордоном? Бачиш в собі потенціал і шукаєш можливості для розвитку? Тоді ця подія саме для тебе!

Умови: безкоштовно

Коли, де: 2 жовтня о 19:00Трансформер (вул. Велика Житомирська, 19Б)

Програма Global Change Leaders – це освітня програма стажування для жінок від Coady Institute’s International Centre for Women’s Leadership, St. Francis Xavier University. Програма пропонує жінкам з країн, що розвиваються, зміцнити й підвищити лідерський потенціал для просування інновацій та змін в організаціях і товариствах.

Коли, де: Канада 7 тижнів

Дедлайн: 31 жовтня

Організація Americans for Tax Reform відкрила набір на стажування. Інтерни працюватимуть над політичними питаннями пліч-о-пліч з працівниками організації. Стажування оплачуване (погодинна оплата). Для участі в стажуванні потрібно заповнити онлайн-заявку.

Коли, де: США 12-14 тижнів

Дедлайн: 31 грудня

Green Campus пропонує 12-місячне стажування для активістів, що стане платформою для реалізації екоідей та інновацій.
Стажування оплачуване (щомісячна стипендія).

Коли, де: Нігерія протягом року

Дедлайн: 5 грудня

Professional Fellows Program (PFP) – це програма професійних стажувань для молодих фахівців, спонсором якої є Бюро з питань освіти й культури Державного департаменту США. Програма відкрита для громадян Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Туреччини та України. Professional Fellows Program дає перспективним молодим фахівцям можливість набути практичного досвіду та уявлення про роботу в уряді США.

Коли, де: США квітень-травень 2019

Дедлайн: 5 листопада

Оргкомітет Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо приймає заявки на програму волонтерів, які надаватимуть підтримку в організації та проведенні ігор. Волонтери будуть працювати в декількох напрямках: допомога в проведенні ігор, робота з глядачами, робота з медиками. Добровольці будуть розміщені в різних місцях, враховуючи місця проведення ігор і місця проживання спортсменів. Для проведення ігор у Токіо у 2020 році потрібно 80 000 волонтерів.

Коли, де: Японія 24 липня – 9 серпня 2020

Дедлайн: 31 грудня

Megogo, міжнародна медіа-компанія, що надає послуги онлайн-кінотеатру, шукає стажиста на позицію молодшого відеоінженера / технічного фахівця. Також вітається досвід роботи контент-менеджером, а також створення й синхронізації субтитрів, роботи з ОС Linux. Позиція передбачає повноцінне навчання, але перевага віддається кандидату з базовими навичками роботи в одній або ж більшій кількості програм: Subtitle Edit, Aegisub, MKVExtract / MKVToolnix, FFmpeg.

Коли, де: Україна за домовленістю

Дедлайн: якомога швидше

Програма фонду Magnum підтримує міжнародних митців, які за допомогою фотографії порушують питання справедливості, соціальної рівності й прав людини. Стипендіати працюватимуть над проектами у своїх рідних країнах за підтримкою наставника з фонду. Програма складається з онлайн-сесій, двох тренінгів у Нью-Йорку (червень 2019 і січень 2020) та реалізації фотопроекту.

Коли, де: увесь світ протягом року

Дедлайн: 1 жовтня

Компанія Procter&Gamble шукає студентів, які хочуть набути практичного досвіду роботи в галузі фінансів у міжнародній компанії, працюючи над бізнес-проектами з високопрофесійною командою менеджерів. Стажування оплачуване і передбачає можливість залишитися працювати в компанії на постійній основі.

Коли, де: Київ, Україна 3-6 місяців

Дедлайн: якомога швидше


Матеріал підготовлено з використанням ресурсу http://diem.studway.com.ua та Міністерства освіти і науки України