ПЕРСПЕКТИ?ВА грудня

Якщо сесія майже закрита і всі новорічні турботи вже позаду – саме час знайти цікаві ПЕРСПЕКТИВИ на грудень. Це підбірка грантів та стипендій, які точно можуть стати непаганим подарунком на Різдво.  


Факультет журналистики ЗНУ хоче повністю занурити тебе в студентське життя університету. Реєструйся на гру-симуляцію «Реаліті-шоу: останній студент» За один день ти зможеш разом із друзями покерувати університетом та вивести його на новий рівень. Ця гра була розроблена за підтримки Британської ради в Україні, вперше її презентували на Форумі студентського самоврядування Zaporizhzhia National University – ЗНУ – перший університет в Україні, який проведе цю гру.
Коли: 8 грудня з 10:00 до 16:00
Реєстрація: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfx2odr5xLBB-R6Nq…/viewform

teddy-kelley-179100-unsplash
Стипендії грудня
Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує конкурс на отримання великих грантів ($200,000-$800,000) від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP).
Дедлайн – 5 грудня 2018 р.
Літня школа Kupcinet-Getz International Science School запрошує студентів бакалаврату взяти участь у дослідницьких проектах з математики, фізики, хімії та суміжних дисциплін. Учасники програми зможуть стати частиною дослідницької групи Інституту Вейцмана і дістануть змогу працювати в лабораторії під керівництвом досвідчених науковців.
Умови: організатори забезпечують проживання в гуртожитку всім учасникам програми. Також кожен студент отримає стипендію в обсязі 500 шекелів на тиждень. Студенти самі повинні сплатити авіапереліт.
Коли, де: 13 червня – 8 серпня, Реховот, Ізраїль
Дедлайн: 24 грудня
Kroc Institute for International Peace Studies запрошує іноземних студентів на магістратуру в Університеті Нотр-Дам, штат Індіана, США. Програма готує фахівців у галузі політології, менеджменту й конфліктології.  Програма передбачає 2 роки навчання в Саут-Бенд, Індіана, США, + 6 місяців стажування в Азії, Африці, Латинській Америці, Середньому Сході або США.
Умови: програма покриває вартість навчання, проживання і харчування студентів.
Дедлайн: 15 грудня
New Europe College у Румунії надає стипендії на 2019/2020 навчальний рік. Стипендію можуть отримати молоді вчені й дослідники, які працюють у галузі гуманітарних, соціальних та економічних наук. Стипендіати працюватимуть над власними проектами й братимуть участь у наукових заходах. Стипендіати також матимуть вільний доступ до бібліотеки NEC та електронних ресурсів / бази даних.
Умови: щомісячна стипендія в обсязі 750 €, оплата проживання в Бухаресті, покриття тревел-витрат до Бухареста й назад, а також для сезонних свят.
Коли, де: 5-10 місяців (початок програми – у жовтні 2019), Бухарест, Румунія
Дедлайн: 7 грудня
Конкурси грудня
Конкурс журналістських матеріалів від «Центру “Ейдос”» під назвою «Медична та освітня реформи: міфи, правда та виклики». До участі приймаються репортажі, розслідування, фоторепортажі, інтерв’ю або серії публікацій. Матеріали мають бути підготовлені та оприлюднені в друкованих, радіо- та онлайн-ЗМІ в період з 1 квітня по 14 грудня 2018.
Умови: кожен з 10 переможців отримає сертифікат на купівлю техніки, потрібної для журналістської діяльності, в одному з магазинів техніки на суму, еквівалентну до 500 €
Дедлайн: 16 грудня
Empower – програма для жінок і дівчат, які бажають набути навичок і досвіду у сфері комунікацій, публікацій, цифрової журналістики, особистого брендингу, онлайн-маркетингу та адвокатури. Основна мета програми – розширити права й можливості жінок по всьому світу за допомогою навчання. Мова програми – англійська. Вибрані учасниці дістануть змогу працювати під керівництвом експертів. Стажування відбуватиметься віддалено, тому загалом стажисти виконуватимуть усі завдання вдома, інколи потрібно буде здійснити невелику поїздку.
Умови: стажування неоплачуване
Коли, де: протягом 3 місяців, в онлайн
Дедлайн: 15 грудня
Журналістський конкурс для студентів від організаторів Taiwan Film Festival. Для участі потрібно написати огляд одного з фільмів, запропонованих організаторами. Робоча мова – англійська. Роботи переможців будуть опубліковані на офіційному сайті і в брошурі фестивалю. Переможці отримають грошову премію і будуть нагороджені на відкритті фестивалю у квітні 2019.
Дедлайн: 20 грудня
Knight International Journalism Awards – щорічний конкурс для журналістів. Переможець працюватиме над Organized Crime and Corruption Reporting Project, що присвячений дослідженню злочинності й корупції в уряді та промисловості. Стипендіату покриють транспортні витрати, гонорар і страхування.
Грант: грант на реалізацію проекту, гонорар
Дедлайн: 31 грудня (заявки приймаються цілий рік)
ГО «Центр зайнятості Вільних людей» оголошує конкурс ілюстрації на розробку головної героїні інформаційної кампанії проекту RIZNA про подолання дискримінації на робочому місці. Якщо ти творча/ий, креативна/ий, вмієш створювати круті ілюстрації та доносити думки через образи, то твоя робота може «ожити» та «заговорити» в нашій інформкампанії, а ти отримаєш оплачувану роботу ілюстратора в ГО «Центр зайнятості Вільних людей».
Дівчинка, яку звати RIZNA. Вона розумна, талановита, з почуттям гумору та гостра на язик. RIZNA пройшла не одну співбесіду, щоб отримати омріяну роботу, де її поважають та цінують як працівницю. Вона точно знає, як відповідати нетолерантним роботодавцям на співбесіді та вміє відстоювати особисті кордони в колективі.
Дедлайн: 21 грудня

alisa-anton-180981-unsplash

Курси грудня
Курс про французький авангард і підходи до мистецтва та візуальної культури в XIX столітті. Постімпресіонізм, тренди, геніальні особистості – саме те, чим можна дивуватись.
Формат курсу: відеолекції
Мова навчання: англійська
Початок курсу: 4 грудня
Реєстрація: Kadenze
Мегацікавий курс, у якому вивчатимеш особливості Oculus Rift та HTC Vive і їх відмінності, розглядатимеш змішану реальність із погляду філософії та психології, а також створюватимеш власну.
Формат курсу: відеолекції, практичні завдання
Мова навчання: англійська
Початок курсу: 4 грудня
Реєстрація: Kadenze
Щотижня – новий лист із завданнями: мудрі вислови від Дамблдора, маглівські разочки, заклинання і секретні послання чарівників. Ласкаво просимо у світ магії!
Формат курсу: відеолекції, практичні завдання
Мова навчання: англійська
Початок курсу: 1 грудня
Реєстрація: Theory&Practice
  • Тренінг для журналістів та громадськості про відкриті дані (Суми)
На запрошення Школи журналістики на Кузнечній та ГО «Місто розумних» проектна команда Є-Data вирушає до Сум, щоб познайомитись з журналістами-розслідувачами й громадськими активістами та показати, як легко здійснювати контроль влади за платіжними документами. Реєстрація обов’язкова за посиланням: https://goo.gl/forms/TPaZgluwghQ2zxOA3
Місце проведення: «Розумний хаб», вул. Кузнечна, 2, другий поверх (м. Суми).

victor-xok-583530-unsplash

Робота грудня
Ресурсний центр ГУРТ шукає менеджера/ку з комунікацій. Дедлайн для надсилання резюме продовжено до 7 грудня 2018 року.
Обов’язки: розроблення й утілення комунікаційної стратегії організації, розроблення, упаковка й комунікація ключових повідомлень ГУРТа, розроблення презентаційних текстів, контенту інформаційних буклетів, корпоративних матеріалів; робота з підрядниками (дизайн, друк тощо), взаємодія із партнерами, клієнтами й донорами, забезпечення інформаційного супроводу проектів, участь у підготовці та проведенні публічних заходів, підготовка анонсів і прес-релізів.
Дедлайн: 18:00 7 грудня 2018 року.
Обов’язки: підтримка підготовки робочих планів, участь у проведенні тренінгів.
Дедлайн – 5 грудня  2018 р.
Обов’язки: підготовка керівних принципів, інструментів та приміток для використання в проекті на основі відповідних соціальних / екологічних політик, актів та нормативних актів / директив Уряду України та відповідних політик  ПРООН.
Дедлайн – 5 грудня  2018 р.
Обов’язки: забезпечення адміністративної та матеріально-технічної підтримки для забезпечення реалізації програми.
Дедлайн – 5 грудня  2018 р.
Обов’язки: спостереження за характером перебігу виборів і наявністю або відсутністю випадків ігнорування чи порушення процедур і правил проведення виборчого процесу на всіх його етапах — голосування, підрахунок голосів, встановлення результатів тощо.
Дедлайн – 5 грудня  2018 р.
Обов’язки: участь в  адмініструванні офісу, управління людськими ресурсами та щоденними потребами в роботі офісу.
Дедлайн – 7 грудня 2018 р.
Обов’язки: розроблення пралну проекту; розробка шаблонів правових актів.
Дедлайн – 7 грудня 2018 р.
Обов’язки: підтримка та моніторинг планування роботи персоналу програми; моніторинг та затвердження витрат проекту.
Дедлайн – 9 грудня 2018 р.
Обов’язки: розроблення стратегій комунікацій.
Дедлайн – 9 грудня 2018 р.
Обов’язки: забезпечення комунікації та інформаційної політики і стратегій IFES.
Дедлайн – 13 грудня 2018 р.

Джерела:
  • “Студвей”  Оксана Януш
  • Ресурсний центр ГУРТ
  • Міністерств освіти і науки України