Я блогер і вмію на цьому заробляти

Сьогодні ваше хобі може перетворитися у вашу роботу та стати чудовою платформою для заробітку. Щодня ви берете свій смартфон до рук і дивитися, скільки ви заробили грошей, поки були на навчанні. Можу сказати, що таких розвиток подій цілком реальний, але за умови, що ваш блог будуть відвідувати часто.

Створити свій блог і мати можливість на ньому заробляти – ідея цілком здійсненна, але це не так легко, як здається на перший погляд. У дуже малої кількості людей виходить заробляти таким чином, інші ж залишаються розчаровані. Багато хто думає, що він зможе заробляти мільйоні одразу ж, але забувають, що нічого не дається просто так і навіть для блогу в інтернеті потрібна хороша самовіддача.

45816387_2127211690873827_2375713107688292352_n

ЯК Я ЗАРОБИЛА НА СВОЄМУ БЛОЗІ?

По-перше, я вибрала тему, яка цікава у першу чергу мені. Це потрібно для того, щоб в мене було достатньо мотивації вести блог кожного дня. Тож я обрала тему саморозвитку, мотивації та планування часу. Я перевірила статистику відвідуваності і зацікавленості, і зрозуміла, що ця тема цікава людям, тож вирішила ії розвивати. Я писала різні тексти на тему мотивації, пости про саморозвиток та інколи висловлювала свої думки стосовно життєвих ситуацій, висвітлювала актуальні проблеми підлітків і як я була щаслива, коли побачила що це подобається моїм підписникам. Вони почали мені писати, що знаходять в цих проблемах себе і мої думки їм допомагають. Фоловери росли, статистика ставала все кращою і я вирішила, що прийшов час монетизувати свій блог.

Заробляють на блозі, як правило, на викладанні реклами. Гроші начисляються або за кожен перехід користувачів з реклами, або є фіксована ціна за розміщення реклами на певний термін. У меня завжди був другий варіант. Як я робила рекламу? Одного разу, я рекламувала профіль психолога. Ми з власницею профілю домовились про те, що це буде відео-реклама, на відео я скажу текст, який  напишу сама та залишу активне посилання. Це була найдорожча реклама від мене. Адже треба було зняти відео, придумати текст та концепцію, та залишити цю рекламу на 48 годин. Щоб ви розуміли ціну цієї реклами, то зараз на ці гроші можна купити якісну кофтинку або повечеряти у ресторані.

Реклама по бартеру також користується попитом. Як це? Приведу приклад свого співробітництва –  мені з проханням прорекламувати звернувся магазин шкіряних виробів. Умови були дуже прості: вони дарують мені річ зі свого магазину, а я роблю їм рекламу.


Заробляти гроші на блозі я стала не одразу. Два роки я розвивала свій блог, вкладала гроші у рекламу, зробила його кращим і тільки потім до мене почали звертатися з проханнями про співробітництво.


Щоб заробляти на блозі вам потрібно:

  • Мати наполегливість та терпіння
  • Продумати концепцію блогу та любити ту тему, яку ви обрали
  • Активно вести свій блог і розвивати його (можливо, треба буде вкласти гроші у рекламу)
  • Слідкувати за статистикою і моніторити, що цікаво вашим фолловера
  • Можливо, почати самим пропонувати рекламу.

Поліна Демченко