ІМІ запрошує журналістів на тренінг з висвітлення виборів

Інститут масової інформації запрошує журналістів з усієї України на дводенний тренінг з висвітлення виборів. Тренінг відбудеться 14-15 жовтня в Києві.

Навчання проходитиме у вигляді теоретичної частини (1-й день) та інтерактивної гри-моделювання (2-й день), під час якої буде відтворено процес дня і ночі голосування на виборах до Верховної Ради України. Під час гри буде відтворено ключові інформаційні точки у день виборів (ранкове засідання ДВК, вечірнє засідання ДВК – передача попередніх відомостей до ОВК, процес підрахунку голосів, встановлення результатів голосування на ДВК).

На тренінгу також будуть розглянуті такі питання:

  • Права журналістів на виборах;

  • Законодавчі рамки для розміщення предвиборчої агітації і політичної реклами;

  • На що має звертати особливу увагу журналіст у день голосування;

  • Журналістська солідарність у протистоянні розміщення джинси, у поширенні інформації про фальсифікацію виборів, у відстоюванні прав колег-журналістів, що висвітлюють вибори.

До участі у тренінгу запрошуються журналісти та фотокореспонденти місцевих ЗМІ, а також фрілансери, блогери. Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі за результатом заповнення АНКЕТИПроїзд (за наявності проїздних документів) та проживання (1ніч) учасникам з інших міст, а також обід, вечеря  і кава-паузи оплачують організатори.

Термін подачі анкет — до 10 жовтня включно.

Точний час та місце проведення буде повідомлено додатково відібраним учасникам.

Тренінг організовує Інститут масової інформації за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

Контактна особа – Ірина Земляна, 050-953-91-20, [email protected]