За чесним вступом до вишів наглядатимуть

Новий проект громадського спостереження за проведенням вступної кампанії у вищі навчальні заклади у 2011 році в рамках громадської кампанії «За чесний вступ – 2011!», що підтримується Міжнародним Фондом «Відродження» та має назву «Гарячі точки вступної кампанії до ВНЗ 2011» представило 5 липня на прес-конференції Запорізьке обласне відділення Комітету виборців України.

«Важливим моментом є право абітурієнта вступити на бюджет і саме на обрану ним спеціальність. Не можна піддаватися на умовляння або шантаж, не залишати оригінали документів в обмін на «гарантований вступ», і не вписувати до вступної заяви про бажання навчатися за контрактом, не сплачувати кошти на контракт до 10 серпня, це не є запорукою Вашого успішного вступу», – зазначила експерт Запорізького відділення КВУ Мирослава Пенькова.

За оцінками спостерігачів КВУ, вступна кампанія цього року відрізнятиметься від попередньої більш спокійним перебігом. Це зумовлено демографічною ситуацією: у 2011 році критично мала кількість випускників шкіл. Зовнішнє незалежне оцінювання пройшли близько 250 тисяч випускників, прогнозовано, що до них долучиться певний відсоток випускників шкіл минулих років. Виходячи з кількості ліцензованих місць у вишах, яка дорівнює 700 тисяч, у 2011 році поступлять всі бажаючі мати вищу освіту, причому основна більшість з них матиме шанс вступити на бюджетні місця.

До речі, КВУ оприлюднив телефони «гарячої лінії», за якими надаватиметься правова допомога щодо вступу: (044) 425-23-01, 425-37-20 і он-лайн допомога на сайті «Захисти своє право!» www.administr-law.org.ua, в розділі «Консультації».

 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Кароліна Варава