СТЕМ: тільки щоб було смішно!

Вчора, 17 березня, в Запоріжжі вже 13 раз поспіль відкрився фестиваль студентських театрів естрадних мініатюр «Студентські жарти». Чортову дюжину жартів, крім запорізьких та українських команд покажуть команди з Росії, Білорусії та  Молдови.

 Перед відкриттям фестивалю, на брифінгу, поважне жюрі висловило свої коментарі щодо заходу. Російський та український артист, учасник клоунського театру «Каламбур» Вадим Набоков вважає, що цей марафон гумору буде вдалим та усі присутні отримають чимале задоволення. Російський актор театру, кіно та телебачення Ігор Письменний зауважив: «Будемо судити чесно». Актор театру і кіно, режисер, заслужений «довгоносик» України Василь Бендас сподівається на фестивалі знайти нові таланти. Директор і художній керівник Запорізького муніципального театру танцю, хореограф міжнародного класу Лариса Невєрова (за словами Віктора Андрієнко – «совість партії») вважає, що конкурсанти підпитують енергією журі,  надихають глядачів, дарять ім свій драйв. Сценарист телеканалу «Інтер» Олег Зима основним критерієм оцінки виступів вважає один: „Щоб було смішно". Заключне слово проголосив Голова журі, актор театру і кіно, режисер, заслужений «довгоносик» України Віктор Андрієнко. Він відзначив, що бути головою журі – справа важка і це – велика честь для актора.

В перший конкурсний день вже виступили три команди: СТЕМ «ФМ» (ЗЮІ, м.Запоріжжя, Україна), СТЕМ «ФОПФ» (м.Долгопрудний, Московська область, Росія) і СТЕМ «Вместе по неволе» (м. Волгоград, Росія). З запорізьких команд у змаганнях за найкращий жарт участь візьмуть СТЕМ «Карандаши»  (ЗНТУ), СТЕМ Будильник (ЗНТУ), СТЕМ «Бонжур» (ЗНТУ), СТЕМ «ФМ» (ЗЮІ) .

Фестиваль проходитиме протягом чотрирьох днів, з 17 по 20 березня в стінах Запорізького техуніверситету. Гала-концерт  відбудеться 20 березня в ПК «Дніпроспецталь» о 16.00. Квитки можна придбати у профкомі ЗНТУ.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Аліна Ходаковська