Володимир Волох: «Євроінтеграція – це молодість України»

Наприкінці 2011-го року Євросоюз обіцяє Україні асоційоване членство та входження до зони вільної торгівлі. Саме цей факт підштовхнув запорізьких лідерів замислитися, чи готова студентська молодь до євроінтеграції.

7 вересня в конференц-залі Запорізького обласного центру молоді відбулося засідання круглого столу «Україна і ЄС – від партнерства та асоціації, роль молоді в процесах європейської інтеграції України». Учасниками дискусії стали представники обласного центру молоді, громадської ради при Запорізькій облдержадміністрації, відділу з міжнародних зв’язків ЗНТУ, Центру європейської інформації у Запоріжжі, Ради студентів технічних вузів Європи та Всеукраїнської міжнародної молодіжної організації «Європейський молодіжний парламент – Україна».

 

«Проблем із інтеграцією молодь, на відміну від старшого покоління, не відчуває, оскільки з легкістю знаходить точки дотику в культурній сфері, – вважає Вікторія Грубась, представник «Європейського молодіжного парламенту – Україна». – Однак українці, на мою думку, – це люди, які, з одного боку, хочуть жити по-європейськи, але з іншого, не готові так жити. Тобто ми мріємо отримати права, але не мати обов’язків».

Як говорить Володимир Волох, голова Запорізької міської громадської організації «Людина і суспільство» та координатор Центру Європейської інформації у Запоріжжі, Європейський Союз – це найпотужніший «донор» України. Крім економічних перетворень, які несе у собі зона вільної торгівлі, слід звернути увагу на політичні реформи. Це допоможе українському суспільству стати конкурентноздатним.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова