Відбувся другий тренінг «Школи журналістських розслідувань»

Другий дводенний тренінг у межах Школи журналістських розслідувань відбувся на факультеті журналістики Запорізького національного університету протягом 16-17 грудня.

Цього разу тренерами виступили керівник проекту «Прочерк.інфо» Сергій Томіленко та один із кращих медіаюристів України Алі Сафаров.

«Серед основних умінь та навичок обов’язково має бути така професійна риса, як «нюх на новини», – говорить Сергій Томіленко. – Також це робота з джерелами, аналітичний підхід та вміння опрацьовувати здобуту інформацію. Дуже прикро, якщо через елементарну неуважність цікава тема так і не буде розрита. Журналіст-розслідувач мусить бути максимально зібраним, уважним, відповідальним та усвідомлювати свою місію – діяти в інтересах суспільства».

trong>Алі Сафаров розповів студентам про правові норми діяльності мас-медіа. Він наголосив на тому, що сам по собі збір інформації – це діяльність на межі законності. «Якщо відбувається журналістське розслідування, то це означає, що інформацію вже не можна отримати з відкритих джерел. Тут виникають моменти з не дуже законними механізмами відмов від надання інформації. Доступ до публічної інформації у нас хоч і встановлений законом, але не завжди працює», – прокоментував медіаюрист.

Нагадаємо, «Школа журналістських розслідувань» створена на базі Інтернет-порталу «Пороги» за сприяння громадської організації «Союз молодих незалежних журналістів». Проект реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Матеріал підготовлено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова