Харківський «Металіст» знову розгромив «Зальцбург»

Харківський «Металіст» у повторному матчі 1/16 Ліги Європи вдома впевнено розгромив гостей із Зальцбурга з рахунком 4:1.

Здобувши перемогу тиждень тому ФК «Металіст» на виїзді розгромив «червоних биків», забивши також чотири голи. Але й цього разу, як виявилося, харків’яни вийшли на поле за перемогою.

Мирон Маркевич, всупереч прогнозам, не став кардинально змінювати переможний склад. Заміни були зроблені лише на трьох позиціях: Березовчук замість Торсільері, Пшеничних замість Фініньо і Торрес замість Едмара. Його візаві Рікардо Моніз, порівняно з матчем в передмісті Зальцбурга, випустив із перших хвилин чотирьох «новачків»: Пасанен, Шімер, Помер, Ліндгрен.

Активним у дебюті був правий фланг, куди на цей раз перебрався Тайсон. Саме цьому «малюкові» належить авторство першого по-справжньому небезпечного моменту в матчі – на 12-й хвилині.

Пару неприємних епізодів біля воріт Горяїнова швидко забулися. На 28-й хвилині Тайсон зробив все, щоб Соса забив. Удар, правда, вийшов курйозним, і м'яч напевно б розминувся з воротами, але харків'янам допоміг 19-річний австрійський капітан Хінтереггер. Його удар у падінні в праву від себе «дев'ятку» виявився точним – 1:0.

За першим м’ячем у воротах Вальке міг побувати і другий. Тайсон ще раз вибіг сам на сам з голкіпером і метрів з пятнадцяти пробив низом – м'яч пройшов в сантиметрах від правої стійки. На цьому гострота першого тайму закінчилася.

Другий тайм почався з атак «Металіста», а продовжився голом «Зальцбурга». Соріано з вини захисників опинився один перед Горяїновим. Екс-дублер Барселони спробував перекинути воротаря, той все ж дістав м'яч пальцями, але цим перевів його на голову Янчеру, який буквально вніс м'яч у ворота – 1:1.

Рахунок став нічийним, але зовсім ненадовго. Після тривалої перепасовки Шав'єр коротким вертикальним пасом всередину штрафної надав право відзначитися Крістальдо. Той не залишив шансів ні захисникові, ні голкіперу – 2:1.

Відразу після голу Крістальдо замінив Марко Девіч, і наступна атака завершилася ще одним голом. Забив, щоправда, не Марко, а правий захисник Шімер, який намагався вибити м'яч в сторону від воріт, але влучив прямо в них – 3:1.

Марлос не пропустив можливість відзначитися голом у першому ж своєму матчі на харківському стадіоні. Бразильський новобранець «Металіста» грудьми зробив рахунок розгромним – 4:1.

І ось фінальний свисток. «Металіст» робить подарунок до 23-го лютого чоловічій частині своїх уболівальників. Жіночу частину команда Маркевича спробує порадувати 8-го березня, коли відбудеться перший матч 1/8 Ліги Європи. Суперником харківської команди стане грецький «Олімпіакос», який вдома переграв «Рубін» із рахунком 1:0. Перший матч відбудеться в Харкові.

Голи в грі можете переглянути тут.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Андрій Клименко