Запорізький «Металург» поступився кіровоградській «Зірці»

Запорізький «Металург» серйозно націлений на Прем’єр-Лігу України, але в 24-му турі команда з розгромним рахунком поступилася «Зірці» (Кіровоград).

В стартовий склад кіровоградської команди повернувся Олександр Скляр, котрий відбував двохматчеву дискваліфікацію за перебір попереджень. З перших хвилин з’явився і Роман Бочкур, а вперед на фланзі виставили Андрія Смалька, котрий зіграв важливу роль в перемозі господарів. Поза заявкою залишилися кіровоградські вихованці футболу Дмитро Осадчий та Єгор Кєвліч. Вячеслав Самойленко залишився в запасі.

Перші хвилини пройшли в розвідці, але вже на дев’ятій хвилині кіровоградська команда зробила дуже гарну гольову атаку. Андрій Порошин п’ятою виконав передачу на Івана Рудницького, який подав у штрафний майданчик суперника. Кочура головою продовжив м’яч на Андрія Смалька, й останній результативно завершив чудову комбінацію команди Вадима Євтушенка – 1:0. Відео можна переглянути тут.

Після забитого голу господарі не збавляли темпу. І вже на 13-й хвилині правий фланг оборони гостей знову дав «збій». Іван Рудницький безперешкодно пробив по воротах Євгена Руденка. Голкіпер «Металурга» парирував удар півзахисника кіровоградців, та першим на добиванні був Андрій Смалько, який записав на свій рахунок дубль – 2:0. Відео можна переглянути тут. Такого початку не очікував як «Металург», так і найвідданіші вболівальники кіровоградської «Зірки».

Попри очікування гострих атак від запорізької команди, на полі була гра в одні ворота, і ці ворота були гостей. Підсилювати атаку «Металурга» почали Іван Матяж та Олексій Бєлік, але нічого небезпечного створити їм не вдалося.

Олександра Кочура на мить випередив голкіпер суперника, а один удар у виконанні Івана «потягнув» Євген Руденко. М’яч після удару зі штрафного на 45-ій хвилині пролетів поруч зі штангою воріт запорізької команди.

На другий тайм «Металург» вийшов як на бій, адже команді не можна втрачати дорогі для них очки. Перші двадцять хвилин другої половини їм це вдавалось, а далі гра перейшла в ноги «Зірки». Кіровоградці грали в свій футбол, на контратаках. Лише один Олександр Кочура міг тричі забити: на 49-й хвилині м’яч пролетів біля штанги воріт, а на 56-й після подачі Івана Рудницького зі штрафного Олександр точно пробив головою. Руденко «врятував» свою команду від пропущеного м’яча. Ледь Олександр не повторив шедевр Ван Бастена, коли на 64-й хвилині в один дотик замикав з гострого кута подачу Андрія Смалька.

Лідер атак «Металурга» Жуніор, який ще в першому таймі отримав попередження, на 69-й хвилині мав залишити поле, але арбітр зустрічі «пожалів» гравця, не давши друге попередження.

Останню десятихвилинку гості відверто провалили. В обороні запорізької команди був «повний бардак».  На 85-й хвилині підключення до атаки Тараса Дурая дало результат. Матеус у боротьбі з Тарасом переправив «круглого» у власні ворота – 3:0. Відео можна переглянути тут.

Остаточний рахунок зустрічі встановив Олександр Кочура. В додатковий час, на 90+2-й хвилині Олександр реалізував вихід один на один з голкіпером суперника – 4:0. Відео можна переглянути тут. Такого підсумку матчу не очікував ніхто.

Аналізуючи таку гру, наставник гостей Сергій Зайцев відзначив, що його футболісти дещо недооцінили суперника. А головний тренер господарів Вадим Євтушенко на післяматчевій прес-конференції відзначив важливість перемоги, хорошу грукоманди на контратаках й потребу грати «першим номером».

Реабілітуватися перед своїми шанувальниками «Металург» зможе 8-го квітня у домашній зустрічі з МФК «Миколаїв».

«Зірка» – «Металург» 4:0

Голи:АндрійСмалько, 9; 13; Матеус, 85 (авт.); ОлександрКочура, 90+2

«Зірка»:АндрійТовт, Андрій Порошин (Антон Долгий, 90+1), Тарас Пінчук, АндрійСмалько, Олександр Скляр (Роман Войнаровський, 78), ІванРудницький (Ярослав Галенко, 87), Тарас Дурай, Андрій Степанов, Роман Бочкур, ОлександрКочура, Іван Войтенко (Денис Стоян, 73).

«Металург»:Віталій Руденко, Євген Опанасенко (СергійРудика, 65), Андрій Нестеров, Матеус, ЮрійШтурко, АндрійЦуріков (Едуард Соболь, 81), СергійСидорчук (ІванМатяж, 32), Ашраф, ЄвгенПісоцький, Жуніор (Тейку, 71), ОлексійБєлік.

Попередження:Андрій Порошин, 34; Тарас Пінчук, 40; Войтенко, 44 – Жуніор, 15; Андрій Нестеров, 55; АндрійЦуріков, 57; Тейку, 88.

Результати інших зустрічей 24-го тура Першої ліги Украйни:

Зірка К

4:0

Металург З

Олімпік Д

1:4

Севастополь

Арсенал БЦ

1:0

Буковина

Говерла-Закарпаття

1:0

Динамо-2

Енергетик

0:2

Титан Армянськ

Сталь А

0:0

Геліос

Миколаїв

0:0

ФК Одеса

Нива В

1:1

ФК Львів

Нафтовик

1:1

Кримтеплиця

 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Андрій Клименко