Запорізький дует «Колір»: «наші» люди дихають з нами в одній тональності

Анна Журавльова та Анатолій Федусенко – учасники запорізького гурту «Колір». Цей дует виконує якісну акустичну музику, яка змушує бачити світ по-іншому.

– Давно працюєте разом і чому саме така назва колективу?

Толя: – Вдвох ми працюємо трохи більше, ніж півроку. До того були учасниками відомого запорізького рок-гурту «Майжеколір». Коли наприкінці 2011-го він припинив своє існування, ми об’єдналися у дует.

Анна: – Назва «Колір» для мене цілком органічна: з 2005-го я була вокалісткою «Майжекольору». Це був цікавий і безперечно важливий етап у моєму житті. Тож коли постало питання, як назвати новий акустичний гурт, відповідь виявилася на поверхні. Дехто з моїх друзів бачить у цьому певну спадкоємність. Для мене так і є, але не в творчому плані. «Колір» – інша група. Для цього достатньо послухати наші пісні. Вони  яскраві, кольорові.

Т.: – До речі, першу спільну пісню – «Синє сонце» – ми написали ще у складі «Майжекольору».

– Чим «Колір» відрізняється від інших подібних гуртів?

А.: – Окрім власних пісень, ми створюємо цікаві та несподівані кавер-версії.

Т.: – Ми не барди, не займаємося співаною поезією. Наші пісні – це розмаїття жанрів: від босанови до фолку, від року до мейнстрімового джазу.

– Як ви розділяєте обов’язки всередині дуету? Хто пише музику, а хто тексти?

Т.: – Музика та аранжування за мною. Аня пише тексти та вокальні імпровізації.

– Збираєтеся знімати кліпи? Виходити на широку сцену?

А.: – Єдине наше бажання – займатися улюбленою справою, тобто музикою. Хочеться знайти своїх слухачів – тих, хто цінує відвертість та якість композицій. Наші люди – це ті, хто буде дихати з нами в одній тональності, хто відчуватиме нашу музику у кольорах. Життя покаже…

Т.: – Життя і рівень наших творчих зусиль. Щодо кліпів – ми, звичайно, «за».

– У вашій групі ВКонтакті є інформація про ваших «колег». На кого рівняєтеся? Кого вважаєте асами акустичної музики?

Т.: – Ми не орієнтуємося на акустичні дуети. Навпаки, через гітару та вокал намагаємося передати, розкрити палітру звучання повних гуртів. Це стосується не тільки власних пісень, а й кавер-версій.

А.: – Насправді є велика кількість виконавців в Україні й у світі, в яких ми вчимося: Tuck Andress, Allois, Jamala, Norah Jones, Keith Urban, Beth Heart, Irma, Raul Midon.

– Знаю, що ви брали участь у відбірковому конкурсі фестивалю «Червона рута». Які там результати? На яких фестивалях, конкурсах ви ще виступали?

Т.: – Ми перемогли в жанрі акустичної музики. Тепер представлятимемо Запорізьку область у Києві на наступному відбірковому етапі.

А.: – А зараз збираємо речі на кримський фестиваль «Сказочный город». 

– Які ваші подальші творчі плани?

Т.: – Якісно записати новий матеріал…          

А.: – … і виступити на місцевих телеканалах. Ну, і, звісно, продовжувати розширяти свою інтернет-аудіторію.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова