Фотовиставку романтичного ленд-арту «Міфогенез» відкрили в Запоріжжі

У галереї сучасного мистецтва «Lenin» 23 квітня відкрили фотовиставку ленд-арту  «Міфогенез» (м. Вінниця). В експозиції представлені роботи багатьох митців не лише з України, але й з-за кордону. Зокрема, можна побачити роботи таких фотографів, як Томаш Сієнкиєвич (Польща), Юрек Добржанський (Польща), Юрій Вишняков (Суми), Євген Мануїлов (Київ), Наталія Лісова (Вінниця), Олександр Снігур (Запоріжжя), Ігор Бережний (Запоріжжя) та багатьох інших.

Ленд-арт – художня діяльність, об'єктом якої є реальний пейзаж, фрагмент природного середовища. Діяльність такого типу є інтеграцією в пейзаж, перетворенням його фрагменту або використанням натуральних процесів (ерозії, атмосферних чинників) для створення художнього об'єкта.

Міжнародний зимовий фестиваль ленд-арту «Міфогенез» є щорічним вже протягом восьми років. При підготовці виставки використовують інсталяції, фото, відео, мультимедія та власне ленд-арт.  Митці візуалізують відчуття сучасності в історично складеному середовищі через художній образ.

Екскурсовод виставки зауважила «Порогам»: «Все залежить від пори року. Сьогодні сніг, а завтра дощ. Фотографія буде нести в собі інший сенс». Також вона наголосила на тому, що митці не припиняють експериментувати, шукаючи нові цікаві ідеї для майбутніх фотографій, наприклад, язичницькі світлини з вогнем, символіка, чистота природи.

Виставка триватиме до 15 травня.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Каріна Сєчіна