Марш вишиванок у Запоріжжі пройшов із конкурсами та піснями

Запоріжці зібралися для проведення маршу вишиванок від площі Поляка вздовж проспекту імені Ленін 25 травня. Вбрані в українські народні костюми, під супровід українських пісень учасники вирушили до площі Маяковського.

Щодо ідеї проведення маршу «Порогам» розповів організатор заходу Ігор Артюшенко: «Скажу правду, ця ідея народилася не в нас, просто зателефонували знайомі й розповіли, що такого роду свято відбувається в Одесі, Києві, а в Запоріжжі його немає. Я вирішив це виправити. Моя родина шанує українські звичаї, українську культуру, одяг, тому хочу, щоб і городяни більше звертали увагу на українські традиції, а вишиванки є невід’ємним атрибутом української культури й побуту. Сподіваюся, що цей захід стане традицією, і ми неодмінно ще не раз зберемося разом».

Оскільки захід аполітичний, в руках люди тримали лише символіку України. На парад вишиванок позмагатися за найкраще вбрання прийшли також дві собаки, хазяї жартома називають їх щирими українцями.

На площі Маяковського відбувся конкурс на найкращу жіночу та чоловічу вишиванки, переможців винагородили книгою «На грані двох світів». Після завершення параду українці ще довго співали пісні та водили хороводи.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Вікторія Кучеренко
Фотоальбом