Виставка художниці-психіатра Світлани Горецької «Жінки. Тварини» проходить в «Art L’»

Із 28 травня в галереї «Art L» виставлені картини Світлани Горецької, об’єднані в цикл «Жінки. Тварини». Світлана народилася в Запоріжжі, навчалася в одному з московських православних пансіонів, потім вступила до медичного університету. Зараз вона працює психіатром.

Картини – це ще одна творча сторона пані Світлани. Вона відома як вокалістка музичного колективу «Таня-Таня», для якого пише музику й тексти. Крім того, Світлана співає в церковному хорі. Образи, почерпнуті в музичній та віршованій творчості, в книгах і подорожах, потім лягають на полотно. Героями можуть стати й задумливий хамелеон, і співоча африканка, й жираф, і морська глибина. Химерність образів поєднується з легким гумором, а сюжети зазвичай взяті з особистих переживань.

В оточенні картин Світлани приємно мріяти про красу далекої Африки й екзотичних країн, вловлювати легкі мелодії вітру й згадувати запахи улюблених квітів.

Жінку авторка змальовує по-різному: одну, як справжню мадам, із намистом і капелюшком, волосся охайно заплетене, виразні риси обличчя, іншу ж – нещасну, наприклад, як на картині «Пистолет одиночества».

Африканські теми, божевільні абстракції, зворушливі портрети й добрі звірі, намальовані психіатром, співачкою і художником Світланою Горецькою, ви можете самі оцінити с 11.00 до 17.00 до 20 червня.

Фото: vk.com/s_gogogroup

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Крат
Фотоальбом