Юні художники представили свої шедеври на виставці «Світ очима дітей»

Запорізька обласна бібліотека «Юний читач» разом із запорізькими художниками міського об’єднання «Колорит» 12 червня відкрили в своїй галереї  п’яту тематичну виставку «Світ очима дітей» із циклу «У світі художніх муз».

На експозиції представлені роботи учнів Запорізької дитячої художньої школи, виконані під керівництвом викладача Миколи Шиверського.  Підготовка до виставки тривала два місяці. Роботи написані за останні п’ять-шість років. «Окремої тематичної лінії немає. Теми різнманітні, наприклад, космічна, технічна, особисті враження. Обирали роботи обдарованих дітей. Участь брали вихованці школи, починаючи з нульового класу й закінчуючи п’ятим класом», – прокоментував Микола Шиверський.

Також свої малюнки для виставки надали діти православного дитячого будинку милосердя «Надія». Юні художники тільки  почали творити, тому їхніх робіт представлено мало. Піклувальники раді, що діти, позбавлені будь-яких можливостей, змогли проявити себе й особисто представити власні малюнки.

Експозицію відвідали діти шкільного табору школи №62. Перш ніж провести глядачів до галереї, їм розповіли цікаві історії про мистецтво та представили юних художників. Ті, в свою чегу, розповідали, як потрапили до школи, чому творять та що їх надихає.

Юні художники вклали в свої малюнки власні фантазії, внутрішній світ та настрій. На виставці представлено 60 робіт від Запорізької дитячої художньої школи та шість – від православного дитячого будинку милосердя «Надія». Експозиція триватиме до 1 вересня 2013 року.

Нагадаємо, цикл акцій «Від серця до серця» триває з січня. Головними трьома напрямки є робота зі школами-інтернатами, куди приїжджають з виставами, привозять дітям одяг, іграшки та книги, співпраця з притулками для собак та, власне, проект «У світі художніх муз».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Сімутіна
Фотоальбом