Екранізація роману Стівена Кінга «Під куполом»: кожен сам за себе

Що вам нагадує ім’я Стівена Кінга? Це безліч прекрасних творів, написаних у таких жанрах, як: фантастика, трилер, містика, драма, багато з яких пізніше екранізували.

Сьогодні мова піде про картину в жанрі фантастика, жахи «Під куполом», або в оригіналі – «Under the Dome».

Цікаво, що Кінг починав писати цей роман двічі. Перша назва була «Під куполом», потім автор змінив її на «Канібали». Проект фільму за книгою вперше знаходився в розробці в 2009 році. Цим займався кабельний канал «Showtime», але в підсумку вони відмовилися від цієї стрічки.

У листопаді 2012-го президент CBS Ніна Тесслер дала згоду на зйомки серіалу з 13 епізодів. Зйомки шоу почалися у Вілмінгтоні, Північна Кароліна, в лютому 2013 року, а його прем'єра на CBS сталася вже 24 червня.

За сюжетом, у результаті загадкового явища силовий купол відрізає жителів міста від решти світу. Паніка, викликана цим явищем, призводить до жахливих наслідків. Літаки та інша техніка не здатні подолати напівсферичне поле, що призводить до чисельних людських жертв. Усередині ж міста панує хаос й анархія, процвітає насильство й мародерство. Люди з зовнішнього боку купола так само нічим не можуть допомогти приреченим. Втративши надію на порятунок, під куполом виживають за принципом «кожен сам за себе».

Фото: afisha.mail.ru

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ростислав Назаренко