Хенд…Що??!

 

Чи задумувалися ви, скільки на світі цікавих невідомих професій? Про одну з них хочеться розповісти.

Напевно кожен знає хоч щось про виставки тварин, зокрема собак. Підготовка до неї – неймовірно клопітка праця, задля якої потрібно чимало сил, часу та терпіння. Важливим моментом є готування собаки до рингу: соціалізація, приймання виставкової стійки, правильної ходи… Та хто навчає всьому цьому пса?

Хендлер. У перекладі з німецької мови це слово означає дослівно як "водити вручну" або "вчити вручну". Хендлер, це не просто людина, що красиво виставляє вашого вихованця, це професіонал, який в першу чергу може реально оцінити всі переваги і недоліки конкретного собаки і виставити її, попередньо підготувавши і навчивши, показуючи її найкращі якості, приховавши при цьому дрібні недоліки. Часто буває так,що собака, яку виставляє господар, не досягає ніяких висот, проте як тільки за роботу візьметься професіонал – тварина перевтілюється. Тому, якщо ви власник перспективної собаки, довірте його хендлеру, і ви станете власником кращого пса і одночасно об'єктом заздрості конкурентів.

 Хендлер  –  дресирувальник, зоопсихолог, генетик, грумер, ветеринар…Одна люди поєднує у собі стільки якостей.  Проте важливо знайти професіонала своєї справи. В нашому місті їх не так багато, але вони є. З однією з них я поспілкувалась, і ось що вона розповіла:

«Виховати справжнього чемпіона – дуже складно. По-перше, починати треба з дуже малого віку – приблизно двох місяців. По-друге, це потрібно робити регулярно і правильно. Чого дуже рідко дотримуються господарі.  А професійно навчена цьому людина не допустить помилок, і зробить з вашого домашнього улюбленця справжнього мультичемпіона.»


 

Сподіваюся, ця професія стане більш відомою. І титулів в запорізьких собак стане ще більше.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Анна Покровская