Чи знаємо ми…?

Мешканці Запоріжжя, коли кожен день проходять по усім відомим вулицям міста, навіть і не задумуються над тим, чому назви звичайних улиць названі саме такими іменами.

Чому зупинка «Малина» на Космічному районі так називається, чому одна з найкрасивіших вулиць Запоріжжя носить назву Кияшка та інші не менш цікаві назви.

Про це та багато іншого дізналося невеличка кількість студентів, які зібралися 10 жовтня 2013 року на зустрічі із вченим, знавцем історії в Запорізькій області, та ветераном Іваном Салодовником.

Розповідав Іван Васильович про організацію ветеранів, що постійно проводять благодійні акції для тих же ветеранів. Також розповів, що у 14 жовтня цього року виповнюється рівно 70 років із дня визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. До цього великого дня до Запоріжжя запросили скульптора Бориса Рапопорта, що зараз мешкає у Німеччини.

На жаль Борис Ізраілйович захворів і не зміг бути присутнім на зустрічі. Але знавцем виступив викладач факультету журналістики Юрій Ботнер.

До робіт великого скульптора належать такі відомі пам’ятники :

–         Меморіал «Запорізький Бабій Яр» на Космічному  районі.

–         Пам’ятник « Кличний знак» у с.Орлово на місті захоронення розстріляних фашистами дітей-інвалідів з місцевої школи.

–         «Журавлі», як символ Великої вітчизняної у с.Преображенка.

Величезне «дякую» за маленький екскурс у минуле Івану Васильовичу. Під час перегляду кадрів військових подій  у більшості були сльози на очах.

Вічна пам’ять та слава, Вам,ветерани. 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Альона Маслякова