Майбутнє починається сьогодні, майбутнє починається із нас…

Ми – будівельники  майбутнього, усі матеріали в наших руках і лише нам обирати яким воно буде. Вибір за нами: підлаштовуватися під вигини обставин чи протидіяти, і врешті-решт здобути бажане «завтра».

«Не відкладай на потім те, що можеш зробити сьогодні» – таким повинно бути гасло кожного громадянина суспільства, адже якщо всі втямлять важливість і неповторність сьогоднішнього дня, то не варто буде боятися за майбутнє.

Бажання у людей різноманітні, але в одному, здається, усі будуть солідарні: кожен хоче безхмарне майбутнє, яке зможе задовольнити потреби і амбіції. І це зрозуміло! Та що ми робимо для цього?..

Візьмемо для прикладу середньостатистичного студента першого курсу. Можна сказати, що перед нами більш-менш сформована особистість, котра стоїть на перетині двох доріг: дитинства і дорослого життя. Та чи всі мають уявлення про серйозність цієї пори? Здавалося б, простіше нікуди: ставиш ціль і йдеш до неї, спростовуючи можливі варіанти невдач своїми вчинками. Ти вже обрав професію, яка зможе не лише «прогодувати» тебе, а й, як усім хочеться, буде приносити задоволення, не викликатиме фізичної і психологічної перевтоми. Це надзвичайно серйозний вибір, бо це – твоє майбутнє! І навіть розуміючи всю складність, не всі поставилися до цього відповідально. Дехто просиджував штани у школі, палець об палець не вдаривши, щоб здобути хоч якісь знання. А тепер сподівається, що «пронесе», або спираює все на потім: «З понеділка почну навчатись… Ось тільки пройдуть вихідні… У мене ще цілий рік попереду…»  – і так проходить все життя…

Невже ти хочеш такого майбутнього? Щоб потім, оглянувшись, нічого не побачити? Змарнувати власне життя своїми ж руками… Що може бути гіршим? Люди! Зрозумійте нарешті, що ви хочете від життя! Зрозумійте і зробіть це! Зробить, не відкладаючи на потім, поступово крокуючи до мети! І пам’ятайте: майбутнє починається сьогодні, майбутнє починається із нас!..

 

Майбутнє починається сьогодні!

Майбутнє починається із нас!

Ти ключ до щастя у своїх долонях –

Лиш обери свій час.

 

Цей час – настав вже! Зветься він «до діла!»

Бо все – на завтра… Ти ж бо не сиди!

В руках умілих – доля теж уміла,

В майбутньому – сьогоднішні сліди.

 

Запам’ятай! Не відкладай нічого

На завтра! Усьому свій час!

Майбутнє починається сьогодні!

Майбутнє починається із нас!

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Каріна Сіренко