Кохайте і будьте коханими!

 

Любов … Як багато сказано про неї слів, як багато знято кінострічок, як багато написано пісень, віршів і картин… Кожна людина пізнає любов по-своєму, по-особливому. Це почуття відкривається для нас завжди по-різному. Хтось любить нестримно, віддаючи всього себе, хтось безнадійно; для когось любов – сенс життя, а для когось – спосіб, звичка. Але всі ми, безсумнівно, любили когось або щось в цьому житті.

Саме з любові, з цього найсвітлішого і найчистішого почуття на землі починається будь-яке життя.

Тільки дитина, що виросла в любові, може впевнено сказати, що щаслива. Тільки з любов'ю посаджене насіннячко може прорости в квітуче дерево. Навіть хижі дикі звірі вміють любити. Величезна, сильна ведмедиця з ніжністю доглядає за своїми малюками. Вона готова заради них на все. Хіба це не любов?

Як писав відомий індійський гуру Махаріші Махеш Йоги, «Любов – це найпотужніша зброя, яке є в світі, бо вона проникає в серце, не ранячи його». Дійсно, вона здатна міняти людину, розширювати межі її свідомості, розкривати потенціал. Людина, що до безтями любить, здатна на будь які вчинки. Навіть на ті, яких від цієї людини ніхто не очікував.

Любов облагороджує – буває так, що навіть найчерствіша людина, закохавшись, разюче змінюється, починає по-іншому дивитися на світ і оточуючих. Любов – головна муза будь-якого мистецтва. Закохані люди пишуть вірші, знаходячи такі слова і образи, які ніколи раніше не приходили їм в голову; малюють картини, підбираючи неймовірні фарби і сюжети. Геніальні твори теж народжуються у любові  – любові митця до своєї справи.

Нажаль, в сучасному світі поняття «любов» знецінилося, втратило свій справжній сенс. Багато хто помилково вважає, що любов – це лише потяг однієї людини до іншої. Ми порівнюємо це світле почуття зі звичайною потребою, з чимось повсякденним. Також часто любов плутають із закоханістю. Хоча, це абсолютно два різних поняття. Тлумачний словник визначає слово "любов" як «почуття прихильності до кого-небудь". Але таке визначення не передає всього різноманіття почуттів і емоцій, що приховує в собі це слово. Проте, любов властива всім людям на планеті. Може саме це і робить їх людьми.

Любіть і бережіть своє почуття! Живіть люблячи, довіряючись любові , адже, як сказав колись древній китайський філософ, це єдиний спосіб жити на повну силу. 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Мария Посылкина