Байдужість вбиває тварин

"Діла добрих оновлюються – діла злих гинуть". (Тарас Шевченко)

Коли проходиш повз Запорізький національний  університет не можна не помітити велику кількість бездомних тварин, а особливо собак, які тиняються по всій території . Інколи вони розлягаються посередині дороги і доводиться обходити їх.  Що цим бідним тваринам залишається робити?

У Запоріжжі та і по всій Україні не вистачає притулків для тварин.  Чи відпустить мати свою дитину  ночувати на вулицю? Чи забуде вона її нагодувати? Очевидно, що ні. То чому ж люди так байдуже проходять повз голодних  замерзлих наших братів менших? Я в жодному разі не хочу писати пафосні рядки, адже розумію, що усіх тварин додому не забереш.  Більше того, не всі вони безпечні. Це ще одна проблема, яка вимагає негайного вирішення. Адже ці милі пухнасті тваринки можуть становити загрозу для здоров’я людей. І тут виникає дилема: коли бачиш голодну, налякану собаку – хочеш нагодувати її, з іншого боку, це небезпечно.

Як же хоч трішки наблизитися до вирішення проблеми? Для створення притулків необхідні гроші. Можливо, з не такого вже й маленького  міста  Запоріжжя знайдуться добровольці чи спонсори, які покладуть край цьому насильству над тваринами, покладуть край байдужості до них…

 

Фото: http://ru.tsn.ua/svit/bezdomnye-sobaki-napali-na-zoopark-v-sofii-i-zagryzli-13-redkih-zhivotnyh.html

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Наталія Дробязко