Наші батьки – цінність для нас!

                                                                                                                                                                       t=”” height=”361″ src=”https://porogy.zp.ua/img/ccbb159a72dc.jpg” width=”550″ />Що для нас значать батьки?                                      
В народі говорять «Батьки не вічні».  Своїх батьків ми любимо до кінця свого життя. Ми повинні берегти їх,  цінувати поки вони живі, адже близькі нам люди – наша цінність, гордість,  хто як вони будуть за тебе піклуватись, хвилюватись, виховувати, давати тобі духовні цінності….
Батьки – це любов, яка змушує прагнути, це турбота, це віра, це затишок, і це нескінченна дяка за все хороше, що вони зробили для нас.  Це наше життя, вони  дали нам життя  і не дай Боже, ми будемо це ігнорувати або просто не поважати рідних за шанс жити. Зараз вони ще молоді, успішні, а ми якими б  самостійними людьми не були, то постійно  потребуємо їх увагу, дорогоцінний час, витримку та терпіння, ми залежимо від них. Без них ми не зможемо,
вони в будь-яку хвилину нас підтримають, дадуть цінні поради, адже все- таки більше пізнали за нас, за життя.

Ми не повинні забувати про своїх рідних, тато чи мати хочуть почувати себе потрібними, вони хочуть проявляти до нас турботу навіть тоді, коли ми вже виросли. Більшість  молоді не цінять старших, постійно вступають із ними в конфлікти, можуть лаятись, вдарити, а то взагалі ігнорувати та тікати з дому. Як так можна, батьки дитину свою виростили, а вона завдячує конфліктами та неповагою до них. Хоча це не новина –  21 століття на дворі, йде деградація молоді,  тому тут ні про що говорити…. Заспокоювати себе можна тим, що це тільки перехідний вік, думаю все зміниться і підлітки зрозуміють переживання батьків тоді, коли самі стануть батьками.

Я вважаю, що батьки є основою.  Від самих батька й мати залежить майбутнє дитини, як вони її виховають, такою вона  і буде.                                                                                                                          Конфуцій говорив: «Ми повинні цінувати і оберігати наші життя, оскільки кожна частинка нашого тіла дана нам нашими батьками. Це основа поваги і любові до наших батьків. Якщо ми будемо прагнути до вдосконалення себе, то таким чином, ми зможемо підтримувати репутацію наших батьків на висоті ».

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Кристина Шефер