Збираючись до майдану…

Збираючись у поїздку до Києва потрібно прискіпливо поставитись до вибору речей. Адже з собою треба брати не лише їжу  і теплий одяг, а й засоби самооборони. На таких масових зібраннях у будь-якому разі потрібно бути обережним і уважним. Тим паче, кожна зі сторін( євромайданівці та антиєвромайданівці) очікує на провокацію.
Народ почали розділяти на два майдани, але кому це треба? Ще з того «чорного четверга», коли не була підписана угода про асоціацію з ЄС були люди і «за» і «проти». Чому саме зараз, через більше, ніж 20 днів революції починають активно говорити не лише про Євромайдан, а й про Антиєвромайдан. Можливо в ЗМІ замовчували якісь факти і події. Чи може є якась вагома причина, що люди приїхали саме на ці вихідні до Антиєвромайдану?

Ходять чутки про повторення кривавого розгону людей, про провокації і жахливі наслідки. Але кому вірити… Журналісти  говорять зовсім різні речі. Дивишся один канал – там показують лише Євромайдан, ведучі підтримують напрям опозиції. А перемикаєш на інший, так там все навпаки. Виявляється, що в нашій країні люди стоять не лише за те, щоб Україна стала частиною Європи… Є ще й такі, хто хоче, щоб Україна співпрацювала з Росією. І, як кажуть на каналі, таких мало не вся Україна. А про Євромайдан красномовно мовчать.

Виходить, щоб об'єктивно оцінити ситуацію, потрібно проаналізувати силу-силенну інформаційних порталів, телевізійних каналів і радіоповідомлень. А ще краще, самому поїхати і подивитись на все своїми очима. Але не забути взяти охоронця або те, чим можна відбитись від нападників.  Бо, якщо скажуть «зверху» навести лад на майдані, вони не питатимуть якої ти статі, чи яку сторону підтримуєш. Спокою добиватимуться будь-якою ціною.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Тетяна Сивоконь