У Сочі пишним святкуванням завершилися XXII зимові Олімпійські Ігри (ВІДЕО)

На сочинському стадіоні «Фішт» у неділю, 23 лютого, відбувалася урочиста церемонія закриття XXII зимових Олімпійських ігор. Самі ж Ігри тривали 17 днів, протягом яких розіграли 98 комплектів медалей.

Від закриття Олімпіади очікували чогось грандіозного, й не дарма. Якщо на самому початку організатори більш-менш пощадили уяву вболівальників, показавши, як у Сочі море зустрічається з небом, утворюючи чарівну гру світла тисяч ват софітів, то далі, після того, як Володимир Путін і президент МОК Томас Бах зайняли свої місця на трибунах і вболівальники віддали належне атлетам, почався справжній сюрреалізм.

Незабаром олімпійські талісмани – ведмедик, леопард і зайчик – виконали свій останній танець після того, як побачили, що олімпійське полум’я скували брили льоду й прийшов час прощатися. Під дощ із мільярдів пелюсток мімози, у супроводі дітей, вони відправилися у вічність.

І, звісно, найяскравіший момент – салют, якого, на жаль за словами очевидців, всередині стадіону видно не було.

Нагадаємо, Україна виборола на Зимових Іграх дві медалі. Золоті нагороди забрали українські біатлоністки в естафетній гонці. Бронзову медаль також завоювала біатлоністка Віта Семеренко в спринті на 2 км із двома вогняними рубежами.

Фото: сайт МОК

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Свіцельська