Відкриття Олімпіади: форму українських олімпійців визнали однією з найгірших

Відкриття XXII Олімпійських ігор в курортному місті Сочі відбулося 7 лютого. Ще задовго до початку Олімпіади її охрестили найдорожчою в історії: організацію Ігор оцінили в 50 мільярдів доларів, що більше, ніж всі попередні зимові олімпіади разом.

Відкриття ще не встигло досягти апогею, як трапився «ляп»: зверху в центр стадіону опускалися п’ять кілець, що символізують континенти, але одне з них не запалилося, й глядачі побачили тільки чотири кільця.

Новина швидко розповсюдилася через соціальні мережі, тим самим викликавши до себе великий інтерес. Зокрема, відомий український тенісист Сергій Стаховський на своїй сторінці в Твіттері написав: «Упс, кільця не запалилися. Вони витратили тільки 50 млрд. дол. Потрібно було витрачати більше».

“>

Українська збірна на Зимових Олімпійських іграх представлена 45 спортсменами у дев’яти видах спорту. Найбільші надії покладають на біатлоністок Олену Підгрушну, Юлію Джим, сестер Семеренко та Дмитра Підручного.

Під час відкриття Ігор наші спортсмени були одягнені в сині спортивні штани та куртки камуфляжного оформлення та шапки кольору національного прапора. До речі, сам прапор несла лижниця Валентина Шевченко, для якої Олімпіада в Сочі стане п’ятою.

Наступного ж дня, журналісти «USA Today» склали рейтинг найкращих та найгірших костюмів збірних, де збірна України опинилася серед найгірших. Журналісти прокоментували своє рішення так: «Якщо дивитися на ці куртки досить довго, можна побачити прихований 3D-малюнок».

Нагадаємо, Ігри в Сочі є 22-ми зимовими за рахунком (також 22-ми були літні Ігри 1980 року в Москві). Після завершення Олімпійських ігор за традицією проведуть Зимові Параолімпійські ігри 2014. У порівнянні з Ванкувером 2010 кількість змагань у різних дисциплінах збільшено на 12, разом – 98 комплектів медалей.

Фото: офіційний сайт Олімпійських ігор

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Свіцельська