Під час Параолімпіади в Сочі український прапор піднімали 25 разів (ВІДЕО)

Збірна України, яка з 7 по 16 березня брала участь у Параолімпійських іграх у Сочі, завершила змагання, обійнявши в медальному заліку четверте місце.

Для українських параолімпійців цьогорічні змагання видалися справжнім випробуванням. Як повідомляла раніше українська служба BBC, спортсмени вирішили ігнорувати церемонію відкриття. На ходу команд під час відкриття Параолімпійських ігор у Сочі вийшов тільки один український спортсмен із прапором – біатлоніст Михайло Ткаченко. Решта параолімпійської збірної України не брала участь у заході. Глядачі зустріли українця привітальними вигуками й оплесками.

«Ми залишаємося на Параолімпіаді, щоб пам'ятали про нас, про Україну, про суверенну державу, яка надіслала сюди своїх спортсменів», – заявив під час прес-конференції президент Параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Перший день Параолімпіади поповнив українську скарбничку нагород п’ятьма медалями. Надалі українські спортсмени показували відмінні результати,  але в нелегкий час для країни виявили знак протесту проти дій Володимира Путіна в Криму.

По завершенню змагань українські здобутки налічували 25 нагород. Команда посіла четверте місце в медальному заліку за кількістю золотих медалей та друге за загальною кількістю

Із вдалим виступом параолімпійців привітав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк: «Завдяки вашим перемогам на Параолімпійських іграх в Сочі у цей нелегкий для нашої держави час на території Російської Федерації 25 разів піднімався прапор України, на весь світ звучав гімн нашої держави. Ми усвідомлюємо, як нелегко вам було. Кожна нагорода діставалася на межі людських можливостей, у гострій та безкомпромісній боротьбі. Ви довели своє право вважатися одними з лідерів світового параолімпійського спорту», – наголосив Арсеній Яценюк.

Однак не обійшлося й без неприємностей під час закриття Ігор. Прапороносця параолімпійської збірної України Людмилу Павленко не хотіли пускати на стадіон у футболці з написом «Мир, Peace». Такий же напис був на стрічці, прикріпленій до віночка на голові українки, але організатори його зірвали. Хотіли зірвати й напис на футболці, але Людмила заявила, що не вийде на стадіон у футболці без напису «Мир, Peace». Українку підтримали й інші спортсмени.

Нагадаємо, параолімпійська збірна України виступає з 1998 року. На Олімпійських іграх у Сочі вони повторили результат Турину, завоювавши 25 нагород. 

Фото: Національний Олімпійський Комітет

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Свіцельська