День Перемоги в Запоріжжі відсвяткували з душею, хоч і без параду

Запорожці відсвяткували 69-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 9 травня. На жаль, свято відзначали не так масштабно, як у минулі роки – в місті вирішили відмовитися від параду. Цього разу День Перемоги городяни святкувати у запорізьких парках

Традиційний мітинг, що відкривав низку інших заходів, присвячених визначній даті, розпочався о 9 ранку на Алеї Слави.

Не дивлячись на складну ситуацію в Україні, ветерани, не задумуючись, завітали на свято, адже не зустрітися з вірними фронтовими товаришами та не вшанувати пам’ять загиблих друзів вони не могли. Також на мітингу побували керівники області та міста, народні депутати, представники промислових підприємств, громадських організацій, молодь.

Слова вітання ветеранам виказали голова Запорізької обласної державної адміністрації Валерій Баранов, міський голова Олександр Сін, голова міської ради ветеранів, генерал-майор Віктор Короленко, Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. Крім подяки за честь і славу наших ветеранів, які захистили нащадків від фашистських загарбників, вони казали й про гостру ситуацію, що склалася в країні, закликавши всіх присутніх бути порядними й підтримувати один одного.

Гості заходу вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні та тих героїв, які не дожили до сьогоднішнього свята, хвилиною мовчання. Тричі пролунав салют із гвинтівок.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марина Ботнарева
Фотоальбом