До Дня миру студенти влаштували патріотичний флешмоб

Патріотичний флешмоб до Міжнародного Дня Миру відбувся у Запорізькому національному університеті 19 вересня.

«Музична перерва мала на меті розповісти про нелегку історію України, передати страшні переживання, які переповнювали кожну людину від початку Майдану до неоголошеної війни», – зауважила директор Центру культури ЗНУ Юлія Янько.

У заході взяло участь приблизно 200 студентів університету, серед яких було багато першокурсників. Слід відзначити, що вони не лише проявили небайдужість до ситуації в Україні, а й змогли показати це у своїх виступах.

«Про флешмоб я дізналась із розмов студентів. Вирішила взяти  у ньому участь. Щиро кажучи, підготовка до музичної перерви була дещо складною, але не шкода витраченого часу. Мені здається, що виступ допоміг глядачам зрозуміти дещо нове. Студенти перейняли переживання народу за свою країну: коли грала пісня «Пливе кача по Тисині» в деяких із нас текли сльози з очей», – пояснила Ярослава Деревінська, студентка-першокурсниця факультету російської філології.

«Бажаю показати не лише особисту позицію, яка наполягає на тому, що Україна – дійсно єдина держава, а й певним чином підтримати тих, хто захищає наші життя. Участь у патріотичному флешмобі має для мене велике значення. Відчуваю відповідальність та неймовірну радість», – розповіла Єлизавета Маліновська, студентка першого курсу факультету міжнародної економіки.

Глядачі змогли насолодитись чудовими піснями у виконанні вокалістів студії «Кантилена» – Аліни Сур та Насті Верченко. Всіх пристуніх вразила музична постановка регіонів України від  хореографічної студії «D.A.L.S.». У танці зійшлися західні, східні, південні та північні регіони, що уособило соборність та єдність нашої країни.

«Дуже вдячні хореографам-постановникам – Ірині Василенко та Кирилу Носоченку, а також спасибі Віктору Павловичу та його онуку Олегу за «птахів Миру», – подякувала Юлія Янько.

Звичайно, не лише трагічну історію побачив глядач, а й щасливе майбутнє нашої держави. Саме тому у патріотичному флешмобі взяли участь діти, адже кожен – від малого до великого, від молодого до старого – бажає жити у мирній вільній країні.
Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Наталія Гордибакіна
Фотоальбом