Ректора ЗНУ нагородили медаллю за співпрацю вишу з КБ «Південне»

IMG_0398Ректору Запорізького національного університету Миколі Фролову 19 січня вручили медаль конструкторського бюро «Південне» з нагоди 60-річчя підприємства та за плідну співпрацю колективу Запорізького національного університету з фахівцями бюро.

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» є головною організацією ракетно-космічної галузі України і одним із передових підприємств світу.

Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов став почесним професором університету і викладає на кафедрі прикладної математики і механіки ЗНУ.

Не дивлячись на те, що співпраця вишу та КБ «Південне» триває трохи більше року, але вона вже показала серйозні результати.

20 червня 2013 року КБ «Південне» та Запорізький національний університет уклали Договір за № 19-С про науково-технічне співробітництво і підготовку кадрів вищої кваліфікації до 2020 року.

Колектив вчених математичного факультету Запорізького національного університету на безоплатній основі вже виконав ряд досліджень з розв’язанням актуальних задач міцності силових відсіків ракети-носія. Керівництво підприємства позитивно оцінило результати досліджень, і зараз вони втілюються у конструюванні техніки нового покоління, про що свідчать 2 відгуки на науково-технічні звіти.

Більш того, на 2015-2016 роки підприємство планує продовжити співпрацю із ЗНУ на госпдоговірній основі.

За матеріалами: www.znu.edu.ua