Топ-10 фільмів з Чаком Норрісом

chak_norris_1280x102410 березня виповнилося 75 років Карлосу Рею «Чаку» Норрісу, легенді старих бойовиків та іконі мужності минулого століття. Цікаво, що Чак Норріс відомий скоріше як мем, ніж як актор чи зірка. Не дивлячись на популярність Ван Дамма, Сігала, Джет Лі, у яких є якісніші фільми, ніж у Чака, але саме він став обличчям цілої епохи.

«Пороги» підібрали десять кращих фільмів за його участю.

«Шлях дракона» (1972)

У кіно Норріс прийшов спочатку як консультант, але після своєї першої ролі у «Шляху Дракона», де його нещадно лупцює Брюс Лі, він вирішив розвиватися далі в цьому напрямку. Норріс зрозумів, що в кіно мало махати ногами і потрібно хоч трохи підучитися акторській грі, чим він і зайнявся. В Азії Чак став відомим саме завдяки фільму «Шлях Дракона».

«Хороші хлопці носять чорне» (1979)

П’ять років тому Джона Букера під час війни у В’єтнамі підставив політик Конрад Морган. Тепер же Морган – кандидат у держсекретарі США. Він усуває непотрібних свідків, що знають те, що зовсім не повинні знати інші. Джон Букер спробує перервати серію жорстоких вбивств і вивести ворога на чисту воду.

Цей фільм вартий того, щоб з іронією поспостерігати, як герой «рятує Америку від змовників за допомогою своїх ступень, що сіють смерть»

«Сила одинака» (1979)

Видовищний бойовик з участю молодого Чака Норріса дозволить Вам ширше поглянути на звичну істину честі і гідності, правди, брехні і зради, і змусить Вас побачити світ очима юного майстра карате, поборника справедливості і правди Метта Логана.

Сюжет картини розгортається навколо того, що в невеликому каліфорнійському місті функціонує угруповання наркоторговців. Будь-кого, хто встане у них на шляху, без жалю і роздумів пустять у витрату. Їх жертвою став і близький друг Метта. Відтепер відчайдушний Логан буде мстити без жалю і зайвих слів. Крім того, каратист дізнається, що на змаганнях йому належить боротися з убивцею його учня.

«Безмовний гнів» (1982)

Вчені проводили в лабораторії експеримент, намагаючись створити людину з надприродніми силами. Проте без помилок не обійшлося, піддослідний виявився психопатом-вбивцею, а експерименти перетворили його на кровожерливого зомбі. Вбивця втікає з лабораторії і починає тероризувати жителів невеличкого техаського міста. Він також робить замах на наречену техаського шерифа Дена Стівенса, чого той, звісно, пробачити не може, тому змушений навести належний порядок, вдавшись до допомоги своїх «ударних ступень».

«Вимушена помста» (1982)

Чак Норріс грає хорошого хлопця, навіть, коли хлопець паганий. Цього разу він постає в образі Джоша Рендела, посланця кредитора, який бажає отримати несплачені борги. Після ряду фізичних «переконань» гроші надходять безперебійно. Однак інший мафіознай клан хоче перетягнути бізнес роботодавців Джоша на себе, тому вбивають усю верхівку клана-конкурента. Герою Норріса належить врятувати доньку боса. Тим часом поліція намагається приписати йому ці вбивства, а бойовики розшукують його, щоб перешкодити помсті за смерть його друзів.

«Самотній вовк МакКуейд» (1983)

«Крутого» рейнджера Маккуейд бандити ненавидять за нещадність, а шеф поліції за його стиль роботи – «вовка-одинака». І, врешті-решт, нав’язує йому нового напарника – молодого мексиканця. Їм протистоїть банда контрабандистів зброєю на чолі з Роулі – чемпіоном з карате. На довершення всього, Маккуейд закохується в жінку Роулі Лолу, а бандити викрадають дочку рейнджера.

У фіналі каратист добра і каратист зла ??вступлять у вирішальний поєдинок.

Заради чудового удару Чака – ногою з розвороту і з льоту, мабуть, і варто дивитися цей фільм, нетерпляче чекаючи, коли ж, нарешті, переможе «добро з кулаками і ступнями». Це одна з кращих картин в кінобіографії каратиста Чака Норріса.

«Зниклі безвісти» (1984)

Полковник Джеймс Бреддок, колишній в’язень табору для військовополонених у В’єтнамі, таємно прибув туди через багато років з метою звільнення залишилися в неволі американських солдатів.

Режисер вміло пристосував подібний сюжет до малих акторським можливостям американського каратиста і дав йому можливість продемонструвати силу ударів своїх рук і ніг. Деякі критики поспішили видати індульгенцію: «це найкращий фільм за участю Чака Норріса».

«Вторгнення в США» (1985)

Агент ЦРУ Метт Хантер, який представляє, як завжди, «армію в однині» (за міткою характеристиці американського видання «Відео Муві Гайд»), рятує США від прорадянськи орієнтованих терористів, які вторглися до Флориди і мали намір захопити всю Америку.

У подібну «ультра-патріотичну» казку повірили в США майже п’ять мільйонів глядачів.

«Уокер, техаський рейнджер» (1993)

Цей серіал був одним з улюблених у підлітків суворих 90-х. Сюжет досить простий, фінал передбачуваний, але він вчить мужності, справедливості, відданості своїй роботі, друзям, коханій.

Корделл Уокер – не тільки відданий друг, готовий пожертвувати заради товариша власним життям, але і невблаганний ворог, який зробить все можливе і неможливе, щоб злочинець постав перед законом. Він працює класичними методами, часто покладаючись на інстинкти, що дісталися йому від індіанських предків.

У його партнера Джеймса Тріветта, більш сучасний підхід до розслідування злочинів. Рейнджерам допомагають у їх боротьбі за справедливість СіДі Паркер – старий рейнджер, що вже вийшов у відставку, і Алекс Кейхілл – адвокатесса, шалено закохана в Уокера.

Звичайно дуже добре поставлені перестрілки і рукопашні бої, а як Уокер збив вертоліт одним пострілом револьвера, о-о, це треба бачити своїми очима. Думаю, серіал рано закрили, от він би точно нікому не набрид.

«Лісовий воїн» (1996)

Ліси Тенглвуда штату Орегон відомі своєю мальовничістю.

Одного разу з’являється підступний древесний магнат, Тревіс Торн, який задався метою заробити на вирубці тенглвудского лісу.

Але у своєму хитро продуманому плані Торн не врахував однієї маленької деталі – за ліс битимуться. І основну небезпеку для самовпевненого комерсанта представлятиме самовідданий і хоробрий хранитель лісу – Джон МакКена, а допоможуть йому в цьому п’ятеро дітлахів, які зроблять все можливе і неможливе, щоб захистити природу від непроханих гостей.

Автор: Катерина Ейхман