«Дніпро» переміг «Брюгге» і пройшов у півфінал Ліги Європи

Hxzd3dNQDqs23 квітня у Києві дніпропетровський «Дніпро» обіграв бельгійського «Брюгге» та вийшов у півфінал Ліги Європи.

Вже на 13-тій хвилині дніпропетровці почали лоскотати нерви бельгійцям, коли півзахисник Євген Коноплянка з двадцяти метрів пробив до воріт. Потім на 22 хвилині той же Коноплянка направив м’яча до штрафного майданчика, де його прийняв Лео Матос, але поцілив трохи вище воріт. На 32 хвилині найнебезпечніший гравець «Дніпра» Євген Коноплянка, обігравши бельгійця Даві Де Фаува, зробив навіс в сторону штрафного майданчика. Але Євген Селезньов, зігравши на випередження головою, у ворота не влучив.

«Брюгге» також намагалися показати зубки: на 39 хвилині  Ніколя Сторм з правого флангу зробив простріл, але два бельгійських гравця заметушилися, у результаті змарнувавши свій шанс.

Завершився перший тайм небезпечним моментом від дніпровського захисники Євгена Чеберяко, але він пробив трохи вище перекладини, тому рахунок не змінився, і команди так і пішли на перерву.

Розпочався другий тайм з атаки дніпропетровців. З небезпечним прострілом  Коноплянки впорався воротар Метью Раян, а удар Євгена Шахова заблокував захисник Брендон Махеле.

На 82 хвилині Руслан Ротань віддав передачу на Шахова, який з першого ж дотику приборкав м’яч і одразу відправив його в сітку зробивши рахунок 1-0.

Так матч і завершився. «Дніпряни» не давали створити гостям небезпеку біля своїх воріт, а «Брюггерці» намагалися щось зробити, проте сил вже не вистачило. Тож «Дніпро» заслужено крокує у півфінал Ліги Європи.

Дніпро – Брюгге 1: 0

Гол: Шахов, 82

Дніпро: Бойко – Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос – Канкава, Ротань – Лучкевич (Гама, 90 + 1), Безус (Шахов, 46), Коноплянка – Селезньов (Калинич, 72)

Брюгге: Райан – Де Фаув, Дуарте, Мехелен, Де Бок – Вормер, Сімонс, Сторм (Віктор Васкес, 86) – Рефаелі, Де Суттер (уларов, 70), Іск’єрдо (Диркс, 86)

Попередження: Ротань, Канкава – уларов

Автор: Олексій Малиш