«Зоря» виявилася сильнішою запорізького «Металурга»

SkS661k_vSc24 травня запорізький «Металург» зійшовся на матчі 25 туру Прем`єр-Ліги Чемпіонату України з луганською «Зорею».

Поєдинок розпочинався о 19:30. Команда господарів, як завжди  в червоній формі, гості – в білій. Традиційне рукостискання супротивників… і команди займають свої місця на полі. «Шкіряний» вже стоїть у центрі і гравці, як і весь стадіон з нетерпінням  чекають, коли арбітр дасть стартовий свисток. Нарешті він пролунав, гра розпочалась!

Хоча «Металург» в цьому сезоні показує значно кращі результати, на кількості вболівальників це ніяк не позначилося.Чи спека так вплинула на ярих футбольних фанатів, чи не цікавим здався супротивник, це залишилося таємницею.

Проте, справжніх ультрас ніщо не зупинить! Вони так р`яно підтримували свої клуби, так перегукувалися з трибунами, що кожен, хто прийшов на поєдинок міг поринути у справжню футбольну атмосферу. І хоча фанатів луганської «Зорі» було не багато, їх запал від того анітрохи не зменшився.

v9-VwclT-jQПерші хвилини матчу проходять в спокійному темпі.

Поєдинок розпочався доволі жваво. Підопічні Юрія Вернидуба вже з перших хвилин почали атакувати ворота суперника. Дмитро Хомченовський намагався прорвати оборону «Металурга», проте безуспішно.  Невдачею завершився прохід по правому флангу півзахисника «Зорі» Олександра Караваєва, який загубив атаку не точно навісивши у штрафний майданчик.

Запорожців аж ніяк не влаштовував такий розвиток подій. Руслан Платон намагався створити небезпеку біля воріт луганської команди, але пробив значно вище.

Через декілька хвилин, понервувати вболівальників змусив 17 номер «Металурга». Андрій Цуріков невдало вибив м`яч, якій після рикошету відлетів до Хомченовського. Гравець «Зорі» пробив одразу, проте прямо в руки голкіперу.

Незабаром Хомченовський знову загрожував воротам запорожців, прицільно завдавши удару в дальній кут воріт. Однак і тут воротар «Металурга» Валерій Юрчук врятував команду, перевівши м’яч на кутовий.

На 34 хвилині «жовте світло» перед собою побачив Владислав Кулач.

b9ARu_TAHfcВже у доданий арбітром час (2 хвилини), Руслан Платон міг відкривати рахунок, забивши гол «у роздягальню», проте Кршеван Сантіні відбив удар.

Більше перший тайм нічим не запам`ятався.

Вже на початку другої половини гри, заміну провела луганська «Зоря». Замість Ігора Чайковського на поле вийшов Руслан Малиновський. А на 49 хвилині ми побачили гол. Луганчани заробили небезпечний штрафний, який успішно реалізував Желько Любенович – 0:1.

Через декілька хвилин, автора голу замінили. Замість Любеновича у гру вступив Андрій Тотовицький.

Свою першу заміну, «Металург» зробив на 57 хвилині. Замість Дмитра Льопи ми побачили Ігора Жураховського.

Далі гра продовжувалася у центрі поля. Запорожці намагалися зачепитися за м’яч і швидко почати атаку. Як наслідок – з’явилося багато боротьби і порушень. Жовті картки перед собою побачили Руслан Малиновський, Максим Малишев («Зоря»), та Валеріане Гвілія («Металург» З).

Всі старання запорожців, та зароблені стандарти ніякої користі команді не принесли. Луганчани встигали виносити м`яч із володінь Сантіні.

А в цей час не вщухали співи ультрас команди господарів, які протягом усього матчу підтримують свій клуб та заводять публіку на стадіоні.

G3KIXKFg7m4Під кінець матчу команди обмінялися замінами. Спочатку Дмитро Хомченоський поступився місцем на полі Джабі Ліпартії, а потім останні заміни використав тренерський штаб «Металлурга».  Замість Руслана Платона на поле вийшов Віталій Гавриш, а Дмитро Юсов замінив Орелесі.

До основного часу арбітр додав чотири хвилини. У цей час ми могли спостерігати, як «справжні фанати» залишали стадіон, чимдуж прямуючи до виходу.

Наприкінці матчу одразу два гольових шанси мав нападник запорожців Владислав Кулач, проте не скористався нагодою. Спершу гравець не зумів переграти воротаря «Зорі», заробивши лише кутовий. А на останніх секундах зустрічі Кулач ледь не влучив у ближній кут воріт, завдавши удар «ножицями». Проте, овації публіки отримав.  Нарешті пролунав фінальний свисток, рахунок так і залишився – 0:1 на користь «Зорі».

Своїми враженнями після матчу, з нами поділився колишній гравець ФК «Металург» З та ФК «Зоря» Максим Скороходов:

41QL1rQXG70«За великим рахунком, гра була досить-таки рівною. Просто команда «Зоря» за рівнем сильніша. Гравці використали свій момент і забили. Однак, можу сказати, в боротьбі ніхто не поступався. Якщо чесно, гра була нудною, особливо у 1-му  таймі, а ось у 2-му було вже більше напружених моментів»

Ось таким видався цей поєдинок 25 туру Чемпіонату України з футболу. Для вболівальників – не цікавим, а тренерам дав грунт для роздумів.  Попереду залишається останній матч сезону 2014/2015. «Зоря» намагатиметься закріпитися за зону єврокубків, а «Металург» З спробує піднятися вище 10 місця.

І на завершення хочеться сказати, щоб прихильники клубів не полишали команду в тяжкі часи, а підтримували і під час великих перемог, і під час болючих поразок. Адже вболівальник і футбольний клуб не можуть існувати порізно, тільки разом вони становлять силу, яка може боротися на футбольних теренах!

Автори: Анна Солошенко, Анастасія Бондарєва

Фото: Анна Солошенко