Запорізькі активісти проводжають дівчат, які затрималися на роботі

image_561511101847313319191Запорізькі активісти створили спільноту, метою якої стало захистити від грабіжників дівчат, що повертаються додому пізно ввечері. За допомогою ініціативи «Проведи мене» вони зможуть безпечно дістатися домівки у приємному товаристві.

«Останнім часом у Запоріжжі сталося кілька випадків, коли молоді дівчата пізно ввечері ставали жертвами крадіїв. Через це з’явилася ідея створити спільноту, де хлопці змогли б виявити власні джентельменські здібності та провести дівчат додому. Для цього вони повинні бути повнолітніми, а також надіслати адміністраторам документ, що засвідчує особу – паспорт чи водійське посвідчення. Дівчата в свою чергу мають надіслати свій телефон та вказати час і місце, де їх необхідно зустріти і куди провести. За необхідності хлопці можуть провести додому навіть, якщо буде не надто пізно, скажімо, о п’ятій вечора. Крім того, за необхідності юнаки допоможуть донести важкі валізи, або зустрінуть на вокзалі», – розповідає засновник ініціативи «Проведи мене» Роман Дектерьов.

Активіст наголосив, що прохання дівчат допомогти їм вже стабільно надходять майже кожного дня. Щоб компаньйон раптово не виявився страшнішим за грабіжника, адміністратори спільноти надають перевагу тим хлопцям, які вже проводили дівчат і ті залишилися вдячними.

Так у групі усього за тиждень її існування уже 4 позитивних дописи. Дівчата говорять, що така ініціатива для Запоріжжя дуже потрібна. Зокрема Катерина Мартиненко розповіла, що попри скептичне ставлення до спільноти «Проведи мене», таки звернулася до активістів із проханням провести додому.

«Сталося так, що я затрималася на роботі і мені знадобилася допомога. Подружка запропонувала звернутися до активістів «Проведи мене», і хоча я скептично поставилася до ініціативи, але вирішила ризикнути. Я написала запит у группу, через 3 хвилини мені відповіли, і вже через 10 хвилин я йшла додому у супроводі цікавого товариського хлопця. Спочатку у мене були деякі побоювання, але вони одразу зникли, тільки-но я його побачила. Дуже позитивна людина», – розповіла Катерина.

Після цього дівчина запропонувала організаторам спільноти додати можливість проводити дівчат на велосипедах, оскільки через жвавий рух транспорту та мешканців міста, а також за відсутності інфраструктури для велосипедів дівчата побоюються їздити на двоколісному транспорті без супроводу.

«Я думаю, ця група матиме успіх, адже не у всіх є можливість викликати таксі, до того ж це чудовий шанс познайомитися з новими людьми», – вважає Катерина.

Поки спільнота тільки набирає популярності, вже більше ста хлопців виявили бажання допомагати дівчатам. Натомість активісти працюють над вдосконаленням своєї ідеї. У найближчих планах – популяризувати ініціативу та зменшити таким чином кількість постраждалих від вуличних грабіжників.

Автор: Марина Галич