Друге Я

В історії існує велика кількість постатей з сильним характером, незламним духом, які доводять це своїми вчинками.  Кожна людина обирає для себе так званого « кумира » – людину, яка найбільш близька по душі, з якої хочеться брати приклад .

Мій кумир – чоловік, якого знають усі, хто проживає на теренах сонячної Туреччини . Жодна людина  не зробила для своєї країни стільки, скільки він, а саме: добився ліквідації управління султана, створив нову республіканську державу, здійснивши ряд реформ: латинізацію алфавіта (очистив турецьку мову від арабських та персидських запозичень), призначив вибори права жінкам, ввів прізвища, створив національні банки та промисловість. Він – це Мустафа Кемаль Ататюрк, перший прем’єр-міністр, перший Президент Туреччини.

Мустафа з дитинства був активною дитиною, мав запальний і надзвичайно незалежний характер. Він нетерпимо відносився до думки оточуючих. Надавав перевагу самотності, не любив йти на компроміс і завжди слідував обраному шляху. Звичка прямо висловлювати все, що він вважає у подальшому принесла велику кількість проблем та ворогів. У житті мав дружину, але рідних дітей не було. Після розлучення всиновив двох хлопчиків та удочерив вісім дівчаток, які мали чудове майбутнє.

Він дуже любив читати книги, захоплювався танцями, біль’ярдом, нардами, вільний час проводив на природі. Усі, хто знав Мустафу, вважали, що він помре від заздрісних ворогів, які неодноразово влаштовували замахи на життя, але його вбив цироз печінки. За нелегку долю не міг прожити без алкоголю . Тому і сьогодні існує культ Ататюрка. І кожного разу коли турки п‘ють «YeniRaki»( горілк , настоянна на анісовому корінні), вони згадують свого героя.

Нещодавно  я стала помічати щось схоже, однаковий характер, схожі думки. Я вважаю його успішною, сильною людиною, яка ніколи не дала себе образити, завжди йшла далі крізь всі перешкоди. Його дуже цінують. Діти змалечку знають хто він і що зробив. Адже саме він зробив свою країну європейською.

Автор: Олена Міщенко