EURO мрія

IKNPAmclgAQ12 грудня національна збірна України з футболу дізналась своїх майбутніх суперників у фінальній частині Чемпіонату Європи з футболу – 2016, що пройде у Франції. За потрапляння у плей-офф ЧЄ з нашою командою будуть боротися  дебютант змагань Північна Ірландія, наш сусід – Польща, та беззаперечний лідер нашого квартету – діючий чемпіон світу Німеччина.

Слід згадати, як Україна потрапила на Євро. Раніше кваліфікацію  можна було описати одним словом – традиційно. Традиційно у відборах на  змагання наша футбольна дружина не може потрапити на них “напряму”. Традиційно Україна грає в стикових матчах з не найсильнішими командами і так само традиційно їх програє. Але здається це “прокляття” вирішило від нас відчепитися. Ми пройшли Словенію і ми – на Євро!

Чи є в нас шанси на 1/8 фіналу ? Скоріше є, чим немає. Слід зізнатися, що група дуже непроста. Обіграти Німеччину це теж саме що “зробити злочин проти футболу”, але його  дуже хочеться зробити. Польща – міцна команда, яка до речі зробила цей самий ”злочин” у відборі до Євро, обігравши німців у відборі до Євро. Але не слід забувати про те, що в останніх двох матчах проти поляків наші гравці святкували перемогу. Остання команда квартету, але не остання за потенціалом – збірна Північної Ірландії. Може здатися що це найслабша команда групи, ще й дебютант ЧЄ, але просто варто пам’ятати, що вони програли лише один матч кваліфікації до Євро.

Сьогоденна збірна Україна, звичайно ж  не хочеться образити колишніх гравців, є командою з величезним потенціалом. Лише Ярмоленко та Коноплянка чого варті. Залишається дочекатись Виконкому ФФУ, який вирішить чи продовжувати контракт ”коуча” Михайла Фоменка, чи шукати нового. Нам – простим вболівальникам залишається лише дочекатись літа, і разом переживати за нашу збірну.

Автор: Владислав Мороз