Тяжкі гроші

grivnaУ студентські роки серйозно постає грошове питання. У сучасному стані речей значна кількість студентів змушена платити за своє навчання, тож досить актуальним є пошук якої-небудь роботи. Безліч фірм, магазинів та ресторанів наймають молодих людей, використовуючи їх становище.

Найпопулярнішою роботою серед студентів є офіціант. Начебто непоганийваріант. Але давайте розглянемо його глибше. Поспілкувавшись с декількома представниками цієї галузі маємо такі цифри: середня ставка офіціанта становить 350 гривень за робочий тиждень з графіком 12 годин на добу. У той час як за законом Великобританії година роботи людини від 18 до 20 років становить ?5.30 (188.11 грн.). Тобто за дві години офіціант у Великобританії отримує більше, ніж український студент за 84 години.

Іншим варіантом є працевлаштування у мережі гіпермаркетів, але у розмові з колишнім касиром дізнаємося, що ця робота не лише важка, а ще і ризикована. Адміністрація влаштовує умови, за яких штрафує своїх працівників.

У мережах торгівлі технікою існує справжня ієрархія. Старші за посадою колеги перехоплюють здобутки молодших. Не даючи змоги заробити якісь бонуси.

Тож працевлаштування є досить важким кроком для сучасної молоді. Можливостей багато, але майже все роботодавці прагнуть будь-яким чином зберегти свої гроші, експлуатуючи дешевий труд студентства.

Автор: Денис Кузнецов