“Якщо Крим-ваш, то світло наше”

У Криму режим НС продовжили до Нового року. Хочу нагадати, що 21 листопада в Херсонській області були підірвані електролінії, що поставляють енергію в Крим. Постачання електрики з України повністю припинені, майже весь півострів опинився знеструмлений. Станом на 28 листопада в Криму без світла залишалися більш 1,1 мільйона чоловік. Глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що режим надзвичайних положень. введений в Криму через припинення поставок електроенергіі від України протривати як мінімум до кінця року. 

Головною проблемою було те, що активісти блокади Криму не давали працівникам «Укренерго» усунути неполадки. 26 листопада ремонтна бригада «Укренерго», припинила роботи у зв’язку з проханням активістів. Наразі постачання електроенергіі на півострів частково відновлено, але кримчан все одно попереджують про економне використання електроенергії. 
Я думаю, а якби Крим був Укра?ною не тiльки в наших серцях, а й за державним статусом, то такої ситуації взагалі не було б, а якби і виникла, то мешканцям пiвострова не довелося б чекати так званого енегромосту з Краснодарского краю. Не зрозумiлими для мене є і погляди активiстiв, яким краще жити без електроенергi?, нiж отримувати ?? з Укра?ни. Вони повиннi розумiти,що дiти i люди похилого вiку важче сприймають відсутність так званих “благ цивілізації”. Для них наявність елементарних умов для життя важливіша за політичні амбіції. 

Автор: Артем Масліхов