У Запоріжжі Валентин Терлецький презентує книгу “Кілька років зими”

Сьогодні, 29 вересня, в Запоріжжі рок-музикант, телеведучий і письменник Валентин Терлецький презентує свій новий роман «Кілька років зими».

hersonn-16Маріанна Маліна, письменниця:

“Твір заслуговує на пильну увагу читачів та критиків. Можливо, ми станемо свідками народження свого власного українського Маркеса. До того ж, роман закінчується дуже несподівано й читати його, безперечно, справжнє задоволення.”

Сьогодні о 18.00 в Обласній науковій бібліотеці (пр. Соборний, 142) відбудеться перша презентація книжки в Запоріжжі. До цього роман могли побачити лише відвідувачі Форуму видавців у Львові.

Для рідного Запоріжжя Валентин Терлецький вигадав дещо особливе. Презентація запланована як моновистава – із відеорядом, читаннями, інтерактивом і піснями під гітару.

«Кілька років зими» – це роман-притча, незвичайна історія про сумний світ, де фантазувати заборонено. Де казкарство карається, а бути письменником — це не тільки безглузде, з точки зору заробітку, але й небезпечне для життя заняття. Де за людьми слідкують нишпорки-агенти, а непокірних засилають в страшну «Зону Мороку» або катують перед загадковим «Сірим екраном». А ще це — зворушлива історія про справжнє кохання.

Головний герой Іван — письменник-казкар, який давно кинув писати. Розчавлений безжальною системою, зневірений у житті, він випадково зустрічає жінку з волоссям кольору помаранча. З її допомогою він згадує забутий присмак чуда та своє призначення писати. З цього моменту, власне, і починається казкова історія героя.

Роман має спеціальну відзнаку Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики «ВОЛФ» на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова».

14344836_1648696978773828_4981301845953959765_nВалентин Терлецький:

“Це — моя найсильніша річ, яку я писав 19 років в цілому. В книзі багато алюзій на сучасний світ і новітню історію України. Заборона казок, власне, як і мрій в цілому, що покладено в основу сюжету, перегукується з тією реальністю, в якій Україна опинилась кілька років тому. А намагання цю мрію повернути — з сьогоденням. У романі є соціальний стрижень — виживання людини за екстремальних умов, гноблення інтересів певних верств суспільства, боротьба за свої права.”

Працюючи над цим романом, Валентин написав ще шість книжок. І хоча цей великий етап закінчився, письменник не сумує, адже тепер на нього чекають інші сюжети та інші творчі задуми:

“Першою “Кілька років зими” прочитала моя кохана людина. А потім уже два редактори. Не знаю, коли я був щасливіший: коли поставив останню крапку в романі чи коли нарешті завершили тривалу працю над книжкою з редакторами. Але тепер у цього роману почалося власне життя. “

Невдовзі “Кілька років зими” можна буде придбати в книгарні “Папірус” і, скоріше за все (автор ще знає напевно), у “Буклеті”.