Топ-7 сайтів про цікаві події в Запоріжжі

Якщо ви досі вважаєте, що в Запоріжжі нічого не відбувається, можливо, ви просто не знаєте, де шукати події? Спеціальна добірка від «Порогів» – для тих, хто час від часу губиться в здогадках: куди піти, що побачити і як розважитись у нашому місті. Пропонуємо вам на користь інтернет-ресурси, що регулярно поповнюються свіжою інформацією про цікаві заходи та можливості.Запорізька міська афіша AfishaZpUa

Один з найпопулярніших сайтів про події у Запоріжжі. Дозволяє спланувати не лише найближчі вихідні, а й цілий місяць. Окрім оголошень про міські заходи, тут можна знайти інформацію про основні подієві простори в місті. Серед них, наприклад, LOFT Млин, де відбуваються театральні покази, концерти, арт-виставки, або обласна бібліотека, куди щомісяця приїздять з презентаціями сучасні письменники.

Інформаційний портал «061» 

Не менш популярний, ніж попередній сайт. Тут переважно представлене культурне життя міста –кіносеанси, театральні прем’єри, виставки. В окремі категорії зібрані спортивні події, клубні, розваги для дітей та багато іншого. Розібратись у цьому розмаїтті можливостей допомагає рубрикатор.

До речі, щоп’ятниці журналісти порталу готують добірки 10 ідей про те, як провести вихідні в Запоріжжі. Цікаві вони тим, що підказують не лише комерційні заходи, а й безкоштовні, а також нагадують про події, що тривають.

Сайт «City life» 

City Life – сайт про події в містах України з окремою сторінкою і для Запоріжжя. Окрім традиційних рубрик, тут є корисний розділ «Конференції, тренінги». Ті, цікавиться не лише культурним дозвіллям. а й саморозвитком, дізнаються звідси про актуальні навчальні семінари, курси та зустрічі. Найчастіше вони проводяться у «Edison Space Coworking» та виставковому центрі «Козак-палац».

Carpe Diem: «Лови момент!»

Для тих, хто ще не встиг зареєструватися в фейсбуці, створений спеціальний сайт. Насправді він буде корисний і активним FB-користувачам. Carpe Diem допомагає відстежувати все найцікавіше, що анонсується в цій соціальній мережі. Завдяки тому, що інформацію тут розміщують і організатори подій, і просто активні містяни, на сайті завжди є з чого вибрати подію собі до смаку. Тут же подаються фото- та відеозвіти про заходи, що минули.

Обкладинка спільноти "Події Запоріжжя", фото Олексія Толмачова
Обкладинка спільноти “Події Запоріжжя”, фото Олексія Толмачова

Група у фейсбуці «Події Запоріжжя» 

Серед спільнот безпосередньо у фейсбуці слід звернути увагу на групу «Події Запоріжжя». Вона створена з метою інформування мешканців Запоріжжя про культурно-масові заходи, що відбуваються у місті. У групі діють загальні правила розміщення інформації, тож можливість потрапити на спам або політичну агітацію дуже мала – такі дописи просто не затверджуються адміністраторами.

Інформаційний портал «Будь в курсі»

Цей портал запевняє: «У Запоріжжі є куди піти». І на підтвердження того наводить найрізноманітніші тренінги, кінопокази, вистави та інші події. Події, що варті особливої уваги, зведені в рубрику «Повинно бути цікаво». А от розділ «Подорожі» підкаже можливості екскурсій і поїздок – як у Запоріжжі й області, так і загалом Україною. Сред актуальних пропозицій, наприклад, подорожі до Асканії-Нова, замку Попова, Петриківки та на хутір Петерсона.

Афіша на «Zаборі» 

Афіша на міському порталі Запоріжжя. Окрім масових подій, тут анонсуються ресторанні заходи, розклад роботи парків і атракціонів, зустрічі за інтересами, кастинги і конкурси, квести і фотозустрічі. На сайті дружно сусідують антикафе «Дирижабль» і обласна бібліотека, «Дім Макса Гранта» та Обласний центр молоді – і всюди, як виявляється, є щось цікаве.

Звичайно, це далеко не всі сайти, що стануть у пригоді шукачам подій і цікавинок у нашому місті. Тим, хто хоче зробити своє літо змістовним і захоплюючим, варто стежити за сторінками основних подієвих майданчиків у Запоріжжі. Про деякі з них ми розкажемо наступного разу.

Маргарита Панасенко